Sprenger ut fjelltunnelen fra Møllenberg

Noen få meter av Strindheimtunnelen i Trondheim sprenges ut fra Møllenberg-siden. Til nå er fire meter av det ene løpet sprengt ut.

Nede i den tjue meter dype byggegropa er tunnelfolket til entreprenøren NCC i gang med å sprenge ut tunnelen. De skal gi seg allerede når de to tunnelløpene er kommet om lag 10-15 meter inn i fjellet. Skanska sprenger ut fjelltunnelen fra Strindheim og de er nå kommet like forbi Bakkaunet, melder vegvesen.no.

Se oppdatert kart over tunneldrivingen her
På sensommeren vil de komme fram til Møllenberg og sprenge seg ut til der betongtunnelen tar over. NCC starter byggingen av denne enden av betongtunnelen i mars. Ved jernbanen på Nyhavna er den nordligste enden av betongtunnelen ferdig, og her kjører togene over tunnelen.

Det kan sprenges fram til kl. 23
NCC gjorde seg ferdige med å sprenge ut forskjæringa før jul. Dette ble karakterisert som støyende arbeid i dagen og ble gjort mellom kl. 7 og kl. 19 i henhold til utslippstillatelsen fra Fylkesmannen. Nå som de sprenger ut tunnelen karakteriseres det i utslippstillatelsen som tunnelarbeid og dette gjøres mellom kl. 7 og kl. 23. Det gjelder også boring av hull for sprengstoff, fjellrensk, pigging, sprøyting av betong og injisering av sement. Vi beklager ulempene dette medfører for våre naboer. NCC vil unngå å sprenge seint på kvelden hvis det er mulig. Nå som det er tunnelsprengninger velger NCC å bruke sirene for å varsle om sprengning.

Strindheimtunnelen blir 2,5 km lang. 2,1 km i fjell og resten betongtunnel. Hele tunnelen åpnes for trafikk i 2014.