Stor interesse for energi

Interessen for energispørsmål har økt sterkt den siste tiden. Nå begynner bygg- og anleggsbedriftene å få mange nye ordrer fra energisektoren. I Byggeindustrien og på våre nettsider vil vi følge denne utviklingen meget nøye.

Daglig legger vi ut nyheter fra energisektoren på våre nettsider. Vi vil i alle utgaver av Byggeindustrien ha energistoff – og allerede i Byggeindustrien nr. 3 vil vi ha et stort tema om energi. Da vil vi også se litt nærmere på alle de store investeringene som skal skje i sektoren.

Vi har alltid vært levende opptatt av energi – og ikke minst fornybar energi som vi har enormt mye av i dette landet takket være fremsynte ingeniører som bygde ut vannkraften. Siden er det kommet vindkraft – og det utvikles også andre former for fornybar energi.

For bygg- og anleggsbedriftene er det viktig at man nå følger med i det som skjer. Tidligere hadde man betydelig ekspertise i disse spørsmålene, men mye av denne ekspertisen er dessverre gått tapt i og med at vannkraftepoken fikk en dramatisk slutt for noen år siden. Selvsagt er det bygget ut en del vannkraftanlegg også i de siste årene, men det er langt igjen før vi når opp i toppårene. Men nå skal det investeres ufattelige store beløp både når det gjelder kraftutbygging og i overføringssystemene. Det skal skje mye både lokalt, regionalt og nasjonalt.

Men energi dekker et bredt spekter. For vår del er vi også veldig opptatt av alle typer for energieffektiviseringstiltak. Det kan være tilleggsisolering, utskifting av dører og vinduer for å nevne noe. Vi er interessert i alle typer tips om slike tiltak.

Vi ønsker å presentere flere nyheter og reportasjer fra energisektoren. Har noen innspill så send en melding til Arve Brekkhus – ab@bygg.no eller til Frode Aga – fa@bygg.no.