Avinor valgte Volvo

Volvo Maskin AS har inngått rammeavtale med Avinor på levering av hjullastere til flyplassene.

Avinor og Volvo Maskin har nylig inngått en rammeavtale for leveranse av Volvo hjullastere til Avinors flyplasser inklusive Oslo lufthavn Gardermoen.

Hjullastere er en viktig del avberedskapen for å holde flyplassene i Norge oppe gjennom vintersesongen. Maskinene benyttes i stor grad som bæremaskiner for snøryddeutstyr. I tillegg til bruk på landingsbane, taksebaner og flyoppstillingsplass benyttes også maskinene som servicemaskiner på parkeringsarealer for publikum.

Avtalen omfatter Volvo hjullasterprogram mellom 5 og 25 tonn (fra L35TPS til L150G), i tillegg inkluderer avtalen også Lundberg redskapsbærere som også representeres av Volvo Maskin i Norge. Gjennom avtalen får Avinor også tilgang til ulike redskaps- og utstyrsleverandører som er representert av Volvo Maskin.

Varigheten på avtalen er 3 år med mulighet for opsjon inntil januar 2017.

Volvo Maskin er valgt i konkurranse med andre aktører i det norske markedet. Før Avinor tok beslutningen ble det kjørt en omfattende intern prosess som involverte fagansvarlige, verksteder, samt flyplassene og ansatterepresentanter.

Valget er basert på at Volvo Maskin fikk høyest score på følgende vurderingskriterier; kvalitet, pris og aksept av Avinors innkjøpsbetingelser, skriver Volvo Maskin i en melding.

- Volvo Maskin er svært fornøyd med å representere produkter som vurderes som et klart førstevalg for brukere og eiere av hjullastere. Dette kombinert med et landsdekkende serviceapparat med god nærhet til Avinors lufthavner tror vi har vært helt avgjørende for at vi vant konkurransen, sier Jon Vislie, administrerende direktør i Volvo Maskin.

Volvo Maskin vant tilsvarende avtale i 2005. Denne utløp januar 2011. Den gangen var avtalen delt mellom to leverandører, men denne gangen har Avinor altså valgt og kun ha en leverandør å forholde seg til.