Trenger flere utleiehytter i Norge

Europas største utleier av ferieboliger er på jakt etter hytter i Norge. Kapasiteten må opp for å kunne skaffe husrom til flere utenlandske turister.

– Norske fjorder og fjell står høyt i kurs blant europeere som vil feriere i leid hytte. For å kunne møte etterspørselen trenger vi avtaler med enda flere hytteeiere, sier Espen Hjulstad, leder for Novasol i Norge.

Selskapet har allerede nær 2000 norske ferieboliger å tilby kundene sine. Antallet har økt de siste årene, men det har også pågangen fra hytteturistene.

– Selv i det økonomisk sett vanskelige året Europa har lagt bak seg, økte antall bortleide uker på de norske hyttene våre med tre prosent. Starten på 2012 har dessuten vært lovende og antyder en enda høyere vekst i år, sier Hjulstad.

Novasol er på jakt etter hytter av ulik størrelse, standard og geografisk plassering, men best utleie oppnås med beliggenhet nær sjø og fjord eller i høytliggende fjellområder nær alpinanlegg.

– Mange norske hytter blir lite brukt. Hvis eierne heller kan tenke seg å leie ut i deler av året, vil vi gjerne ha kontakt med dem. En avtale med oss fjerner den usikkerheten mange opplever når de skal leie ut på egen hånd.

Novasol garanterer at eier får betalt ved avbestilling senere enn 28 dager før ankomst. Samtidig vil hytta inngå i et bredt markedsføringsapparat med kataloger, internettsider og kampanjer rundt om i hele Europa.

Hytteeieren sitter igjen med litt under to tredjedeler av oppnådd leieinntekt. Etter utgifter til administrasjon, kundeservice, markedsføring, skatt og avgift samt kostnader knyttet til reisebyråer og samarbeidspartnere, beregner Novasol selv å sitte igjen med tre prosent fortjeneste.

– Samarbeidet begynner med at vår lokale representant besøker hytta, tar bilder og ordner med selve kontrakten. Vi har også en egen avdeling for huseierservice som bistår utleieren ved behov, sier Hjulstad.

Eierne disponerer fortsatt hyttene i de perioder som ikke omfattes av kontrakten med Novasol. Når de selv skal på ferie får de 25 prosent rabatt ved leie av andre Novasol-hytter over alt i Europa.

Selskapet disponerer over 30 000 feriehus i 24 europeiske land. Utleiehyttene besøkes av mer enn 600 000 gjester årlig.

I Norge har Novasol flest hytter å tilby i kyststrøkene på Vestlandet og Sørlandet.