Avspark for plusshus-rehabilitering

Torsdag startet byggsamarbeidet Powerhouse arbeidet med å lete etter løsningene som skal forvandle to 80-tallsbygg på Kjørbo i Sandvika til supermoderne plusshus. Ambisjonen er at kontorbyggene skal produsere mer energi enn de bruker.

- Vi har et ambisiøst mål om å lage plusshus av eksisterende bygg. Idag starter arbeidet med å finne løsningene, sa prosjektleder Carl Henrik Borchsenius i Entra da noen av de dyktigste fagpersonene innenfor energi og bygg fra Snøhetta, Skanska, Entra, Zero, Hydro, Sintef og Asplan Viak kom sammen for å sparke igang samarbeidsprosjektet i Bærum kommune.

Han understreker at nye samarbeidsmåter er avgjørende for at byggebransjen skal lykkes i å rehabilitere bygg til plusshus-standard.

- Ingen, heller ikke i Powerhouse, er i stand til å utvikle plusshus alene, men når vi utnytter den beste kompetansen fra alle partnerne har vi tro på at vi kan få det til, sa Borchsenius. Han la stor vekt på hvor viktig det er å samle all kompetanse i et byggeprosjekt fra første start

- Det er nettopp det vi gjør her idag, sa Borchsenius.

Tor Helge Dokka fra kompetansemiljøet ZEB, som forsker på nullutslippshus ved Sintef i Trondheim var blant deltakerne på workshopen. Han understreket at ambisjonsnivået er høyt.

- Så vidt jeg vet eksisterer det ikke prosjekter som har den standarden vi her snakker om. Dersom vi lykkes vil Bærum få to bygg som er helt unike, ikke bare i Norge, men i verden, sa Dokka.

Dersom alt går etter planen byggeprosjektet starte i begynnelsen av 2013 og være ferdigstilt ett år senere.