Atkins prosjekterer for T-banen i Oslo

Atkins har vunnet oppdraget med å prosjektere Lambertseterbanen fase 3 fra Brattlikollen til Karlsrud for Kollektivtransportproduksjon AS (KTP).

Prosjektet skal gi økt sikkerhet, bedre funksjonalitet og sikre høyere komfort for reisende med T-banen.

Prosjektet er fase 3 av hovedprosjektet ”Oppgradering av Lambertseterbanen”. Strekningen inneholder totalt 1,300m dobbeltspor, nye strømskinner i aluminium, rehabilitering av bru over Raschsvei, nytt overkjøringsspor ved Karlsrud, og inkluderer stasjonene Brattlikollen og Karlsrud. Stasjonene skal etter oppgradering så langt den stedlige topografi tillater det tilfredsstille ”Metrostandard” og ”Universell utforming”.

- Vi setter stor pris på denne anerkjennelsen av vår kompetanse og leveringsevne fra KTP, og ser fram til å jobbe sammen med dem i dette spennende prosjektet, sier leder for Atkins i Norge, Håkon Dragsund, og legger til; -Atkins har et sterkt team med rådgivere innenfor sporveisområde, og er involvert i en rekke av de mest sentrale sporveisprosjektene i Skandinavia.

Atkins i Norge er en del av det britiske konsernet WS Atkins Plc, som er et av verdens ledende rådgivende ingeniørselskaper med rundt 18.000 ansatte på verdensbasis. I Norge har Atkins virksomhetsområder innenfor jernbane og sporvei samt innenfor olje og gass. Prosjektene innenfor virksomhetsområde jernbane og sporvei spenner fra strategiske analyser til detaljert prosjektering og inkluderer bl.a. høyhastighetsutredningen og prosjektering knyttet til Oslo - Ski og Vestfoldbanen.