Atlas Copco kjøper Perfora

Atlas Copco har kjøpt Perfora S.p.A, Italia, et selskap som produserer og selger bore- og kutteutstyr til blokkstein industrien.

Oppkjøpet styrker Atlas Copco´s produkttilbud og gir mulighet til å ekspandere i et hurtig voksende markedssegment.

- Perfora S.p.A. er en ledende leverandør i dette segmentet, med sterk kundefokus og produkter av høy kvalitet, sier Bob Fassl, president for forretningsområdet Atlas Copco Berg- og Gruveteknikk.

- Vi ser gode vekstmuligheter gjennom denne avtalen. Som en del av Atlas Copco-gruppen, blir Perfora en unik global leverandør av skreddersydd utstyr for blokkstein produsenter.

Markedet Perfora S.p.A opererer i, blokkstein industrien, er økende til tross for global økonomisk ustabilitet. Blokkstein er etterspurt og trenden går mot å bruke disse materialene både i bygging og utsmykning når det er økonomisk forsvarlig.

- Blokkstein industrien er i en fase hvor det skifter fra pneumatisk til hydraulisk og automatisert drevet utstyr. Økende energi- og arbeidskostnader skaper et behov for modernisering av maskiner og utstyr. Oppkjøpet av Perfora S.p.A er god timing. Sammen vil vi kunne tilby moderne utstyr til et voksende marked globalt, sier Markku Teräsvasara, direktør i Atlas Copco Surface Drilling Division.

Perfora S.p.A. er et privateid selskap som ligger i Bagnolo, Nord-Italia. Det sysselsetter i dag 43 personer og har en årlig omsetning på ca. MEUR 10 (MSEK 90). Produktene, som inkluderer diamant vaiersager og borerigger spesielt utviklet for blokkstein, distribueres gjennom direkte salg og lokale forhandlere i utvalgte land verden rundt.