Mannvit etablerer seg i Norge

Mannvit, som er Islands største kunnskaps- og rådgivende ingeniørfirma etablerer seg nå i Norge.

Mannvit har i snart 50 år levert ingeniørtjenester innen offentlige og private sektor. Selskapet har sitt hovedkontor på Island, men har kontorer i flere land, og har nå i 2012 etablert Mannvit AS i Norge.

Mannvit tilbyr tjenester innen de fleste ingeniørdisipliner inklusiv prosjektering, rådgivning, forvaltning, drift og EPCM tjenester (Engineering, Procurement, and Construction Management). Selskapet sysselsetter totalt rundt 400 erfarne sivilingeniører, ingeniører og teknikere, som har gjennomført prosjekter mange ulike steder i verden. Mannvits kvalitetssystem er sertifisert ihht. IST EN ISO 9001: 2000.

- På det internasjonale marked er de største mulighetene basert på Mannvits lange erfaring innen utnyttelse av geotermisk energi og vannkraft, samt ulike prosjekter i aluminiumsindustrien. Igjennom etableringen av Mannvit AS i Norge ønsker vi primært å fokusere på prosjekter innen småkraft og infrastruktur. Det er Mannvits klare oppfatning at de erfarne medarbeiderne på Island vil kunne bidra med viktig kompetanse for det norske ingeniørmarkedet, sier daglig leder dr. Børge Johannes Wigum.

Han forteller at Mannvit for de fleste fagområder er sentralt godkjent i tiltaksklasse 3 etter Plan- og bygningsloven som ansvarlig søker, ansvarlig prosjekterende og ansvarlig kontrollerende.