Doka åpnet nytt hovedkontor

Onsdag åpnet Doka Norge AS nytt hovedkontor i Follestad Næringspark i Røyken. Med denne etableringen skal selskapet ta nye markedsdeler innen forskalingsmarkedet i Norge. (Se bildekarusell)

Dermed flytter Doka sitt hovedkontor fra Trondheim til Røyken, men avdelingen i Trondheim skal også bestå.

Skal vokse
– Vi er nødt til å være sterkere til stede på Østlandet, og med denne etableringen er vi rustet til å øke vår markedsandel. Her har vi fått en sentral lokalisering og kan øke omsetningen både på Østlandet og Sørlandet, sier daglig leder for Doka Norge, Claes Thoresson.

– Vi kommer mye nærmere de største entreprenørselskapene og en viktig underskog av små og mellomstore aktører. Vi har sterk tro på det norske markedet, og denne satsingen er ett ledd i Dokas vekststrategi, legger Thoresson til.

Han peker på at beliggenheten er helt avgjørende for at de skal nå sine mål.

– Fra Røyken kan vi effektivt betjene et betydelig større område enn tidligere. På Follestad Næringspark får vi korte og effektive logistikklinjer til Oslo og Sør-Norge. Det er strategisk viktig for Doka Norge AS å være tett på byggeaktivitetene, legger han til. Flyttingen gjør også veien til søsterbedriften i Sverige mye kortere

Fornøyd ordfører
I Røyken rådhus smiler man og gleder seg over at flyttingen tilfører kommunen inntil 20 nye arbeidsplasser og investeringer på rundt 45 millioner kroner. Man håper at en del av arbeidskraften blir rekruttert i lokalmiljøet.

- Jeg kan med hånden på hjertet si at jeg er stolt når jeg i dag står her i lekre nye lokaler – dere får bygda vår og dette næringsområdet til å skinne litt ekstra. Doka vil sette kommunen vår på det internasjonale kartet. Dere er representert over hele verden og at dere nettopp velger Røyken og Follestad for å nå nye markeder er en stor tilfredsstillelse for oss. Det sa Røyken-ordfører Rune Kjølstad da han åpnet det nye anlegget onsdag.

- Jeg er sikker på at dere nå vil ta nye markedsandeler. Røyken har en sentral beliggenhet. Innenfor 90 minutter vil dere kunne nå nærmere to millioner mennesker. Hele området er i sterk vekst og vil ha behov for de tjenestene og produktene Doka leverer. Dere ligger tett på en stamvei og riksvei som vi har stor oppmerksomhet på. Forhåpentligvis er det nå kun noen måneder til tungtrafikken igjen kan få kjøre i Oslofjordtunnelen. Jeg kan love dere at ferdigstillelsen av RV23, tungtrafikk i Oslofjordtunnelen og etter hvert bedre samferdselsløsninger i dette området har vår høyeste prioritet, poengterte ordføreren.

- 16 mål
Salg og utleie av forskalingsprodukter krever store arealer. I Follestad Næringspark legger Doka beslag på 16 mål. 14 av disse er utendørslager. Byggene, på til sammen 2000 kvadratmeter, inneholder kontorer, lager og vaskehall.

I dag er det 15 ansatte ved det nye anlegget, men Doka tror staben kan utvides noe etter hvert som de tar markedsandeler og oppdragene blir flere. Med den offensive satsingen kan det skje raskt.

– Om ikke lenge vil vi være 20-25 ansatte her i Røyken, legger Thoresson til.

Stort konsern
Doka er en av verdens største leverandører av forskaling. De har datterselskaper i 70 land, 5500 ansatte og en omsetning på 6 mrd NOK. I Norge omsetter de for rundt 60 millioner kroner.

Under åpningen viste selskapet frem flere produktnyheter, blant annet produkter innen helse-, miljø-, og sikkerhet.

– Problemene med Oslofjordforbindelsen snart løst
– Stadig flere selskap etablerer seg i Follestad Næringspark, og det er viktig for oss at en stor aktør som Doka ser alle fordeler ved å etablere seg her. Vi tror det vil inspirere andre til å gjøre det samme, forteller Ola Mæhlum i Røyken Eiendomsutvikling AS, et kommunalt eiet eiendomsselskap.

– Når restriksjonene for tunge kjøretøyer på Oslofjordforbindelsen snart blir fjernet, framstår Follestad-tomtene igjen som de aller mest sentrale på hele Østlandet, avslutter den optimistiske eiendomsutvikleren.