LNS til Grønland

Torsdag 26. januar inngikk LNS-konsernet avtale om kjøp av majoritetene av aksjene i Greenland Mining Services AS på Grønland.

Ervervelsen av (GMS) er et ledd i LNS-gruppens polare satsing. GMS er med dette styrket til å fortsatt delta i den eksisterende og sterkt voksende mineralindustrien på Grønland.

LNS-gruppen har i lang tid vært blant Norges ledende aktører på underjords- og gruveprosjekter samt at selskapet har en unik kompetanse på å løse prosjekter i polare områder hvor det er store utfordringer med logistikk.

Dette bekrefter LNS gruppens mål om å være verdens fremste selskap på prosjekter i polare strøk. LNS ønsker å videreutvikle den polare kompetansen som særlig er opparbeid på Svalbard og i Antarktis. Polar kompetanse vil bli en meget etterspurt ”vare” i fremtiden.

LNS-gruppen satser tungt og langsiktig på Grønland og ønsker å være den naturlige samarbeidspartner for gruveselskaper og andre byggherrer på verdens største øy.

LNS-gruppens kompetanse er etterspurt i hele verden.

- Med etableringen på Grønland er LNS er ledende og en naturlig samarbeidspartner i Nordområde-satsningen. LNS konsernet har med dette ytterligere styrket sin profil ”LNS fra Pol til Pol”, skriver LNS i en pressemelding.

Greenland Mining Services AS
GMS var en av de første grønlandske entreprenørselskapene som ga tjenester til olje-, gass- og mineral industrien på Grønland. Selskapet er foruten entreprenørvirksomheten spesialisert på tjenester innen leteboring, feltarbeid og logistikk.

GMS har vært på utkikk etter en større samarbeidspartner for å kunne bli en totalleverandør av tjenester til de store gruveprosjektene som forventes å bli utviklet på Grønland i årene som kommer.

Eierskap
Eierskapet er som følger:

LNS-konsernet - 58,61 %
Rasmus Chr. Rasmussen (RCR) - 27,05 %
Grønland Venture AS - 14,34 %

Det er videre laget en avtale hvor LNS Konsernet overtar alle aksjene i GMS i 2017.

Den daglige ledelsen av selskapet vil forbli den samme med Rasmus Chr. Rasmussen som adm. dir.