Pust i bakken for utleieprisene

Januar-tallene fra Utleiemegleren viser at prisene tok en pust i bakken i årets første måned.

Siste utleieprisoversikt fra Utleiemegleren for januar 2012 viser at det nå i snitt koster 7 757 kroner per måned å leie en 1-roms leilighet i Oslo.

Dette er en oppgang på 1,3 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 8,0 prosent.

I snitt kostet det 9 403 kroner å leie en 2-roms leilighet i Oslo i januar 2012, dette er en nedgang på 6,8 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en nedgang på 5,9 prosent.

En 3-roms leilighet i Oslo koster nå i snitt 12 568 kroner å leie i måneden. Dette er en nedgang på 3,7 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en nedgang på 2,0 prosent.

- Det var en litt roligere januar i utleiemarkedet etter en hektisk sluttspurt i fjor, sier kommunikasjonssjef Nikolaos Farmakis i Utleiemegleren.

- Samtidig er det fortsatt stor interesse for utleieboliger med god beliggenhet, sier han.

Han legger til at investorene nå virkelig har fått øyne opp for utleieboliger.

- Hadde man en ekstra bolig før, så solgte man den typisk så snart man fikk en grei pris i et stigende boligmarked. Nå ser vi at mange flere velger å beholde utleieboligen, sier Farmakis.

Fremover tror Utleiemegleren på fortsatt press på utleieprisene i de store byene. Det er fortsatt for få utleieboliger og mange som trenger å leie en bolig i de sentrale strøkene.