Offensiv satsing fra Veidekke

Veidekke ASA signerte tirsdag en ny låneavtale med DNB Bank ASA. De nye finansielle musklene skal sikre en videre vekst for Veidekke. Veksten skal komme både organisk og gjennom nye oppkjøp.

Avtalen omfatter en kredittramme på 3,1 mrd.

– Vi har en offensiv strategi og har planer om en ikke ubetydelig vekst innen både entreprenørdelen og eiendom i tiden fremover. Veksten skal komme både i Norge og Sverige gjennom organisk vekst og oppkjøp. Vi måtte være sikre på å ha finansielle muskler for å ta hånd om veksten fremover, så vi er veldig godt fornøyde med å ha inngått denne låneavtalen, sier

finansdirektør: Jørgen G. Michelet i Veidekke ASA til Byggeindustrien.

Avtalen omfatter en kredittramme på 3,1 mrd. kroner, med forfall 2. november 2015. Den nye avtalen erstatter tilsvarende avtale fra 2005, men rammen er nå forhøyet med 1 mrd kroner.

Veidekke har inngått en Nibor-basert låneavtale med en avtalt lånemargin. Lånemarginen reforhandles årlig, første gang i november 2012. Pr i dag er det trukket 0,8 mrd kroner på kredittrammen, slik at ledige lånerammer for Veidekke er 2,3 mrd. kroner. Veidekke står fritt til å emittere sertifikater i låneperioden og således bruke kredittrammen som en garantifasilitet.

Michelet forteller at de før avtaleinngåelsen har hatt sonderinger i markdet, og at de er trygge på å ha fått en god avtale med DNB Bank.

– Vi har brukt både mye tid og ressurser på å komme frem til den endelige låneavtalen, sier han.