OBOS kjøper Fornebu Utvikling

OBOS har kjøpt 59,8 prosent av aksjene i Fornebu Utvikling ASA. Etter dette eier OBOS 75,5 prosent av selskapet.

OBOS-handel preget Oslo Børs

Hovedindeksen på Oslo Børs steg tirsdag med 0,68 prosent til 397,36 poeng. Omsetningen ligger fortsatt i underkant av 4,5 milliarder kroner.

Den store begivenheten i børsmiljøet tirsdag var oppkjøpsraidet som ble gjennomført av OBOS mandag kveld og tirsdag formiddag. Boligselskapet hadde tirsdag ettermiddag sikret seg kontroll med over 90 prosent av aksjene i Fornebu Utvikling. Oppkjøpet sendte kursen på aksjene i Fornebu Utvikling opp med over 44 prosent i løpet av tirsdagen.

Ett fat nordsjøolje kostet tirsdag kveld litt over 110 dollar, euroen lå på kr 7,66 og tre måneders NIBOR på 2,7 prosent.

De europeiske børsene sluttet stort sett i pluss mens åpningen i USA gikk den andre veien. (©NTB)

Utviklingen av Fornebu er det største utbyggingsprosjektet i Norge i dag, og her skal det bygges totalt 6 300 boliger, hvorav omlag 5 300 i regi av Fornebu Utvikling. 350 boliger er ferdigstilt så langt, mens ca. 400 boliger er under bygging eller i salg. Etter dette gjenstår ca. 4 550 boliger eller 344 500 kvm.

Selgere av aksjene er Orkla ASA, Canica AS, QVT og Macama Invest AS.

– Dette gir OBOS-medlemmene et økt tilbud av attraktive boliger i Oslos flotteste boligområde. Vi vurderer Fornebu Utvikling som en langsiktig investering og ønsker å jobbe tett med dagens ledelse i Fornebu Utvikling for å bidra til at selskapet skal nå sine langsiktige mål, sier konsernsjef Martin Mæland i OBOS.

Videre sier Mæland at OBOS’ lange erfaring fra boligbygging og andre store prosjekter, som for eksempel Kværnerbyen, er en stor fordel når selskapet overtar kontrollen over Fornebu-utbyggingen.
– Synergieffektene vil være betydelige, blant annet for eiendomsmeglings-, forvaltnings- og finansvirksomheten vår, sier Mæland

 

Det er avtalt en pris på NOK 2,45 per aksje i forbindelse med transaksjonen, som er 45,8 % over siste omsatte børskurs. Dette priser aksjekapitalen i Fornebu Utvikling til NOK 2,034 milliarder.

Som et resultat av dette kjøpet har OBOS oversteget grensen for tilbudsplikt i henhold til verdipapirhandellovens bestemmelser. OBOS vil fremsette et pliktig tilbud om kjøp av de resterende aksjene i FBU til en pris av NOK 2,45 per aksje. Dette utgjør en premie på 45,8 % i forhold til siste omsatte børskurs på mandag og en premie på 48,2 % i forhold til snitt kurs siste måned. Tilbudet til aksjonærene i FBU vil bli sendt innen fristen på 4 uker i henhold til verdipapirhandellovens bestemmelser.

OBOS vurderer FBU som en langsiktig investering. OBOS ønsker å jobbe tett med dagens ledelse i FBU for å bidra til at selskapet skal nå sine langsiktige mål.

Martin Mæland er også styremedlem i FBU.

OBOS har engasjert Arctic Securities ASA som finansiell rådgiver.