Norgips med nytt baderomsystem

Gips har de siste årene fått mye pepper når det gjelder bygging og renovering av våtrom. Nå slår Norgips til med det nye baderomsystemet Humidboard.

– Våre konkurrenter har vært dyktige, men vi har utvilsomt det beste produktet miljømessig, i alle praktiske henseende basert på ivaretakelse av miljøet rundt oss. Noe vår industrigips gjør, forteller markedsdirektør Ian Tange i Norgips. Han peker på at mange av utfordringene man tidligere hadde med gips i baderom nå er blitt en saga blott.

– Men det vil fortsatt være med Humidboard som med våre konkurrenters produkter, av ytterste viktighet at man følger produsentens anvisninger og at man får en god håndverksmessig utførelse. Det finnes ingen lettvinte løsninger for å etablere tette våtrom. La det ikke være noen tvil om det, understreker Tange.

Hovedargumenter for å velge Humidboard og gips er i følge Tange: brannsikkerhet, lydegenskaper og valgfri overflate som for eksempel maling, våtromstapet, i tillegg til keramiske fliser etc.

– Våre konkurrenter legger også stort fokus på vekt, men vekt er ikke alt. Jeg mener at for sluttbruker må de «tunge» argumentene lyd, brann, overflatevalgfrihet, god mulighet for gjenvinning på naturens egne premisser og generelt gode miljøegenskaper vektlegges i langt større grad, fortsetter Tange.

– Nå er den gipsen vi bruker i våre våtromsplater såkalt industrigips, fortsetter Tange. Han forteller at deres gips er ett produkt som fremkommer i renseprosessen fra kullkraftverk i Tyskland.

– Det er et produkt fra filtrene som fjerner hovedkilden til sur nedbør. Norgips skaffer med andre ord økonomisk grunnlag for rensing av kullkraftverk og dermed høyere luftkvalitet og redusert forsuring i Europa. Norgips har ellers en avtale med Gips Recycling Norge AS. ”Alt” kommer tilbake til Norgips igjen. Man skiller kjerne fra overflaten som er duk/papp. De leverer rent gipsråstoff tilbake til Norgips. Resten av materialet går til forbrenning, legger Tange til.