Brukontrakt til Alpine Bau/Brükenbau

Statens vegvesen Region midt har inngått kontrakt med arbeidsfellesskapet Alpine Bau GmbH / DSD Brükenbau GmbH om bygging av Nesbrua på prosjektet E6 Harran–Nesbru.

Kontraktsummen er på 60,2 mill. kr, melder vegvesen.no.

Alpine Bau kommer fra Østerrike, og er med sine flere tusen ansatte et av de største entreprenørselskaper i Europa. De har fra før kontrakt med Region nord om bygging av Kåfjord bru i Finnmark. Brükenbau er et mellomstort firma som har spesialisert seg på bygging av stålbruer. Denne kontrakten er deres første kontrakt i Norge.

Prosjektledelsen hadde sist uke samhandlings- og oppstartmøter med arbeidsfellesskapet, og førsteinntrykket etter møte var at dette er solide og godt kvalifiserte folk som vil gå løs på oppgaven med bygging av Nesbrua. Alpine Bau vil ha ansvaret for fundamentering og alt av betongarbeid, mens Brükenbau vil ta seg av produksjon og montering av stålkassen. Denne vil for øvrig bli produsert i Kina. Arbeidsfellskapet har knyttet til seg to norske ingeniører som vil være med i ledelsen av prosjektet som prosjektleder og HMS/KS ansvarlig.

Firmaet tar sikte på å leie inn norske firmaer til å utføre grave og fundamenteringsarbeider. Alt av betong og stålarbeider vil bli utført av utenlandske arbeidere.

Den nye Nesbrua vil bli ei kassebru i stål med samvirkende brudekke i betong. Det blir ei tre- spenns bru med spennvidder på 68 – 84 – 68 m, total lengde 220 m. Bredde mellom rekkverk 9,0 m.