Satt fastklemt i fem døgn

En mann i begynnelsen av 30-årene ble fredag ettermiddag funnet fastklemt i en kjeller i et hus i Oslo. Politiet tror mannen har sittet fast siden søndag.

Mannen er alvorlig skadd og pårørende er varslet, opplyser Oslo universitetssykehus Ullevål fredag kveld.

– Mannen ble oppdaget i et ubebodd hus i Ljabruveien. Han ble funnet av folk fra Oslo kommune i forbindelse med befaring av eiendommen, sier operasjonsleder Vidar Pedersen i Oslo politidistrikt.

Mens de var inne i huset, hørte de svake rop om hjelp fra kjelleren. Det viste seg at mannen satt fast mellom en murvegg og en fyrkjele. Brannvesenet måtte knuse deler av veggen for å få ham løs.
Politiet fikk melding om saken klokka 16.15 og iverksatte full utrykning.

Ikke hverdagskost
Selv for rutinerte politifolk er hendelsen uvanlig.
– Det er ikke sånt vi er borti hver dag. Han har hatt flaks i og med at de som var på befaring, hørte noen klynk fra kjelleren og fant ham, sier Pedersen til NTB.
Han vil ikke spekulere på hvordan mannen har klart å overleve fra søndag til fredag.
– Det er lenge uten mat og drikke. Han var ved bevissthet da de fant ham, men var selvfølgelig preget av å ha ligget der så lenge, sier operasjonslederen.
Mannen er en kjenning av politiet.

– Han har trolig ikke lovlig tilgang til huset, sier Pedersen.
Tre brannbiler
Også brannvesenet rykket ut med mange mann og biler.
– Vi sendte ut tre biler og ni– ti mann. De måtte slå seg gjennom veggen for å få ham løs. Det tok ikke så lang tid, men vi måtte være forsiktige så han ikke ble mer skadd, sier vaktkommandør Morten Haglund i brannvesenet i Oslo til NTB.