Kongens fortjenstmedalje til Harald Unstad

Statsbyggs mangeårige eiendomsdirektør, og medarbeider i nærmere 40 år, Harald Unstad, er tildelt Kongens fortjenstmedalje i sølv. Tildelingen fant sted på en mottakelse på Hotel Bristol i Oslo i dag.

Unstad får fortjenstmedaljen for å ha vist et omfattende samfunnsengasjement gjennom alle sine livsfaser. Han er en medarbeider som har gjort en ekstraordinær innsats i offentlig tjeneste. Spesielt kan nevnes det banebrytende og vedvarende arbeidet han har ledet med å implementere energiøkonomiseringstiltak i statens bygninger fra slutten av 1970-tallet og frem til i dag. Han har også gjort en fremtredende innsats for opplæring og videreutdanning både innenlands, i de nordiske landene og i flere land i Europa, innenfor fremtidsrettet forvaltning, drift, vedlikehold og utvikling. Unstad har også hatt en rekke verv i ulike faglige organisasjoner, komiteer og råd.

– Det er svært gledelig at Harald Unstad får denne påskjønnelsen fra Kongen. Det er ham vel fortjent. For Statsbygg har han vært en svært viktig ressurs i mange år, og han har vært en lojal medarbeider som har nytt stor personlig og faglig tillit i hele organisasjonen. Han har vært meget aktiv og utvist stor faglig dyktighet innenfor sitt fagområde. Statsbygg og jeg er stolt på hans vegne, sier Statsbyggs administrerende direktør Øivind Christoffersen.

Harald Unstad mottok samtidig “Medaljen for lang og tro tjeneste” fra Det kongelige selskap for Norges Vel.

Unstad er utdannet ved NTH i Trondheim og begynte som avdelingsingeniør i Statens bygge- og eiendomsdirektorat, forløperen til Statsbygg, 1. januar 1973. Senere ble han overingeniør og i 1990 seksjonssjef for drifts- og vedlikeholdsseksjonen. I 2000 overtok han som direktør for Faglig ressurssenter, før han gikk inn i stillingen som eiendomsdirektør i 2002.

Unstad har også vært faglærer og sensor ved NKI-skolen for ingeniørutdanning.

Unstad er fra Nittedal og blir 67 år i juni. Hans etterfølger som eiendomsdirektør, Frode Meinich, var på plass allerede i høst, og det har derfor vært en overlapping dem imellom.

Unstad har innehatt en rekke ansvarsfulle verv både i jobbsammenheng og i frivillige organisasjoner. Det kan neves at han har vært prosjektleder for UD i et opplæringsprosjekt for Warszawa kommune om eiendomsforvaltning i et moderne samfunn og leder for ENØK-satsingen i hele den statlige sektoren, og at han var oppnevnt av Kulturdepartementet til styringskomiteen for avvikling etter OL på Lillehammer 1994.

Det kan ellers nevnes at Unstad Han har en sangstemme bedre enn det fleste, noe som Olavsguttene og Nittedal bygdekor har hatt glede av. Han er lidenskapelig opptatt av kunst og har vært en drivende kraft i Nittedal Kunstforening gjennom en årrekke.

Statsbygg gratulerer Harald Unstad.