Zero: Det haster med kutt

Miljøstiftelsen Zero sier det haster for miljøet å få på plass tiltak som kutter utslippene, og at en utsettelse av klimameldingen til juni er en svært dårlig nyhet.

– Regjeringen får stadig dårligere tid til å sette i verk de kuttene som skal tas på hjemmebane. Og for det globale klimaet er tiden overmoden, sier lederen i Zero, Einar Håndlykken, til NTB.

Han velger å tro at regjeringen vil stå ved målsettingen om å ta to tredeler av kuttene på hjemmebane, men at det åpenbart er sterke rivninger innad i regjeringen, og særlig i Arbeiderpartiet.

– Ut fra hva vi hører, er det liten framdrift. Striden står mellom Statsministerens kontor og Finansdepartementet på den ene fløyen og SV på den andre. Det er sterke krefter i Ap som vil gå fra målsettingen om sterke kutt hjemme og heller bruke pengene i andre land. Men det er delte meninger om dette i Ap, sier Håndlykken.

Han ser ingen grunn til å tvile på at regjeringen vil gjøre det statsministeren har sagt flere ganger: Innfri målene innen 2020 og fremstå som et forbilde for andre industriland.