Starter opp igjen anleggsarbeidet i Stjørdal

Entreprenøren MajaTeknobygg overtar arbeidet påE14 i Stjørdal etter Grunnarbeid-konkursen. Planen er oppstart i løpet av neste uke.

Statens vegvesen har sammen med bostyret etter oppbudet til Grunnarbeid kommet til en avtale med bokjøper MajaTeknobygg. Mesteparten av kontraktene mellom SVV og Grunnarbeid overføres, og dermed skal MajaTeknobygg drive videre kontrakten på E14 og Ringveg Nord i Stjørdal.

- Vi har tro på oppstart av anleggsarbeidene i løpet av neste uke, sier prosjektleder Harald Inge Johnsen i Statens vegvesen i en pressemelding.

Grunnarbeidansatte fortsetter
MajaTeknobygg har fått med seg en stor andel av Grunnarbeids ansatte til å fullføre arbeidet i Stjørdal.

- Vi er fornøyde med å ha kommet til enighet med Statens vegvesen og vil nå prioritere å få tidligere ansatte i Grunnarbeid raskt på banen i prosjektene med umiddelbar oppstart, sier konsernsjef i MajaTeknobygg, Svein O. Berg i pressemeldingen.

- Bedriften som nå overtar disse prosjektene har vi døpt Teknobygg Anlegg, hvor Per Inge Henriksen vil være administrerende direktør, sier Berg.

Opprinnelige frister
Det er avtalt at Teknobygg Anlegg skal gjennomføre kontraktene etter de opprinnelige fristene. Det betyr at den nye rundkjøringen mellom E14 og Innherredsvegen og jernbanebrua over E14 står ferdige i løpet av høsten.

Driftsvegskulverten for Avinor ved sørenden av det gamle løpet av Værnestunnelen står ferdig i vår, og det blir da trafikk i fire felt på E6 mellom Værnes og Havnekrysset.

- Vi er glade for at vi får hjulene i gang igjen og at vi får fullført til planlagt tid, sier Johnsen.