Bedre stat-prisen 2012 til Statsbygg

Statsbygg fikk Bedre stat-prisen 2012 for sitt system for helhetlig virksomhetsstyring.

Langsiktig styring i staten er tema for DFØs årlige konferanse for beslutningstakere og fagpersoner fra departementer og statlige virksomheter. Konferansen er den største fagkonferansen for økonomistyring i staten, og har som mål å inspirere og motivere til nye muligheter innen styring av offentlig sektor.

DFØ kårer hvert år det virksomhetstiltaket som best har bidratt til å realisere deres visjon om effektiv ressursbruk i staten. Ved å anerkjenne suksessfulle aktiviteter og initiativ vil man stimulere statlige virksomheter til å arbeide systematisk med å oppnå effektiv ressursbruk. Det er sjette år på rad at prisen deles ut.

Statssektretær i Finansdepartementet, Morten Søberg delte ut Bedre stat-prisen 2012 til Statsbygg for "deres system for helhetlig virksomhetsstyring". Juryen sier i sin begrunnelse for årets tildeling blant annet:

"Årets vinner har over lengre tid arbeidet systematisk for en helhetlig tilnærming til styringsinformasjonen for leder og saksbehandlere. Ved å involvere medarbeider på alle nivåer og ved å dele erfaringer med andre statlige virksomheter, har virksomheten utviklet et helhetlig system for planlegging, budsjettering og rapportering."