Datterselskap av Grunnarbeid solgt

- Såvidt vi unngikk å bli med i dragsuget etter Grunnarbeids konkurs, dermed berget vi over 30 arbeidsplasser, sier daglig leder Lasse Overgaard.

Lasse Overgaard og driftsleder Rune Hogstad gikk inn med femti prosent eierandel hver i selskapet Murabeid AS, som før konkursen var åtti prosent eid av Grunnarbeid Holding AS.

Holdingselskapet ble også meldt konkurs til Trondheim Tingrett denne uken av eier Per Kristian Alstad.

Overgaard og Hogstad har vært med i Murarbeid AS siden etableringen i 2007 og har bidratt i oppbyggingen av selskapet som viser et hyggelig driftsoverskudd for 2011, skriver selskapet i en pressemelding.

- Ettersom selskapet var en del av konsernet fryktet vi at også Murarbeid AS måtte ta den tunge veien til Tingretten, i likhet med en del av de andre selskapene i Grunnarbeid-konsernet, sier Rune Hogstad.

- Denne uka har bestått av hektisk møtevirksomhet med Grunnarbeids bostyre, bankforbindelse, medarbeidere og tidligere eiere. Heldigvis klarte vi å komme til enighet, sier Overgaard.

Overgaard og Hogstad roser kompetente medarbeidere som har stått sammen og bidratt til å holde driften oppe under den vanskelige perioden som selskapet har vært igjennom.

- Vi håper at Murabeids omdømme ikke har blitt skadelidende i forbindelse med Grunnarbeids konkurs, for vi har fulgt opp våre forpliktelser ovenfor leverandører, samarbeidspartnere og de ansatte i Murarbeid AS. Vi har sågar ytt lån til morselskapet underveis, men de kronene er nok tapt i konkursen, sier Hogstad.

- Nå ønsker vi ro til å forsette pågående prosjekter, samt fortsette å sette fokus på blant annet vår hovednisje som er rehabilitering av verneverdige murverk. Vi er Trondheims største murmesterforretning og skal forsatt være blant de foretrukne innen bransjen i Midt-Norge, fortsetter Hogstad.