Alle besto Skanskas Gnisteksamen

Alle de 66 deltakerne besto på Skanskas første Gnisteksamen.

Skanskas omfattende prosjektutdanning har nådd sin første milepæl. Prosjektleder for Gnist, Lene Eikefjord, kunne fornøyd konstatere at alle de 66 deltagerne har bestått den krevende eksamen.

I januar i fjor startet de første på Gnist prosjektutdanning. Deltakerne har vært gjennom fem e-læringsmoduler og fem samlinger med temaene helhetlig prosjektledelse, praktisk prosjektstyring, team- og teamutvikling, kontrakt og endringshåndtering og sikker og effektiv produksjon.

- Jeg er veldig stolt av deltakerne våre. Nå skal den nye plattformen for prosjektgjennomføring sette standarden for prosjektledelse og løfte oss ytterligere, sier prosjektleder Lene Eikefjord.

Gnist er et samarbeid mellom NTNU, Metier og Skanska og er ment å sikre at Skanska skal være i front når det gjelder prosjektgjennomføring. Utdanningen er ment for prosjekt,- produksjons og prosjekteringslederne. Den første eksamen gir 15 studiepoeng fra NTNU og kan inngå som del av Master of Management ved NTNU.

- Skanska har et godt fundament å stå på, men vi kan alltid bli bedre. Med Gnist skal vi styrke vår prosjektprofesjonalitet, og det er et viktig strategisk initiativ for å nå våre mål. Gjennom målrettet kompetansebygging skal vi sikre at vi gjennomfører gjentagende vellykkede prosjekter, der samtlige prosjekter leveres i henhold til målene som er satt og med en forbedret kostnadseffektivitet, sier administrerende direktør i Skanska Norge, Petter Eiken.

- Gjennom GNIST har Skanska etablert den beste og mest anerkjente prosjektutdanningen innen bygg- og anleggsbransjen. Programmet er unikt og basert på internasjonal beste praksis innen prosjektledelse. Skanska vil med dette programmet bidra til å heve nivået i bransjen. Det vil være nyttig for Skanska og ikke minst Skanskas kunder, sier Halvard S. Kilde, administrerende direktør i Metier.