Bruk av BIM i Undervisningsbygg

Undervisningsbygg har nylig i to omganger avholdt kurs for de ansatte om bruk av BIM i byggeprosjekter for skoler i Oslo.

BIM er allerede i bruk på to prosjekter:
Bygging av nytt gymbygg på Østensjø skole og i detaljprosjekteringen av Sandaker skoler som totalrehabiliteres. Interessen har vært høy og totalt 120 personer i Undervisningsbygg har deltatt for å høre om hvordan man jobber med digitalisert informasjon i byggeprosjekter.

- Erfaringene så langt med bruk av BIM (bygningsinformasjonsmodellering) i de to skoleprosjektene, har gitt nyttige og gode erfaringer som vi skal ta med oss, forteller prosjektleder Ragnar H. Jacobsen i Undervisningsbygg som fortsetter: Det er gledelig at så mange ansatte hos oss er interessert, samtidig som vi registrerer en økende interesse i bransjen. Veidekke som vi jobber med på Østensjø i et pilotprosjekt, er også opptatt av å ta i bruk ny teknologi som skal bidra til bedre koordinering av alle aktører og gi god oversikt i byggeprosjekter.

- Kurset for de ansatte var en introduksjon til strategiarbeidet for BIM som Undervisningsbygg skal jobbe videre med, spesielt i forhold til FDV. Undervisningsbygg er en stor eiendomsbesitter og drifter 750 bygg. Det er ønskelig å bruke BIM-teknologi på alle nye prosjekter. Utfordringen blir å etablere en strategi for hvordan vi gjennomfører våre prosjekter i forhold til BIM og FDV som gir god lønnsomhet gjennom hele byggets levetid, avslutter Ragnar H. Jacobsen.