Strides om ny politibase i Oslo

Oslo-politiet ønsker å etablere en ny base for beredskapstroppen og politihelikopteret i Groruddalen. Tomten eies av Jernbaneverket, som nøler med å frigi arealet.

Over seks måneder etter terrorangrepene mot regjeringskvartalet og på Utøya har politiet og Jernbaneverket ennå ikke blitt enige om politiet kan få bygge det nye beredskapssenteret der de helst ønsker, skriver VG.

– Ut fra de signalene vi har fått, forventer vi at avklaringen kommer nokså raskt, og at vi meget snart kan gå videre med planleggingen, sier Anders Snortheimsmoen, sjef for beredskapstroppen i Oslo politidistrikt.

Området politiet ønsker seg ligger ved jernbanens godssentral på Alnabru, og politiet ønsker å flytte helikopterbasen fra Gardermoen dit, samt å legge øvingsområdet for beredskapstroppen til samme sted. Også bombegruppen og hundetjenesten vurderes flyttet til stedet.

– Vi vil få vesentlig kortere reaksjonstid når vi samlokaliseres med helikopterbasen, sier Snortheimsmoen.

Jernbaneverkets informasjonssjef Thor Erik Skarpen sier til avisen at de trenger området fordi Stortinget har vedtatt at godsmengden på jernbanen skal dobles.

– 30 mål regulert til jernbaneformål innenfor Oslos grenser vokser ikke akkurat på trær, sier Skarpen.