Backegruppen starter nytt selskap

Har hentet inn Skanska Boligs direktør Magnus Aune Hvam til å lede Backegruppens storsatsing på ROT-markedet i osloregionen – Forny AS.

– Vi skal være spesialister på renovering og ombygging, og vi kommer til å legge stor vekt på energi og miljø, sier den nyansatte administrerende direktøren i Forny AS, Magnus Aune Hvam.

Ambisjonen til selskapet er krystallklar: De skal bli ROT-markedsledere i det som i dag er et svært fragmentert marked.

– Totalmarkedet på næringsbyggsiden i Oslo-regionen er på 13 milliarder kroner. Legger du til bolig, så kommer totalen på 29 milliarder. I dette landskapet har de ti største til sammen en markedsandel på 15 prosent. Det er uoversiktlig og vi ser at eiendomsbesitterne trenger noen som er spesialister på dette området, sier Hvam.

Nettopp det var bakgrunnen for at Backegruppen valgte å bygge opp et nytt selskap helt fra grunnen da de bestemte seg for å satse for fullt i ROT-markedet.

– Vi kunne gått veien via oppkjøp, men fant ingen som passet med det energifokuset vi ønsker å ha. I tillegg er det dyrt å kjøpe, sier administrerende direktør Kurt Opseth i Backe Entreprenør Holding.

Heller ikke en egen ROT-avdeling i et eksisterende Backe-selskap fristet.

– Da ville vi ikke fått den klare og tydelige profilen som vi ønsker. Derfor etablerer vi et nytt selskap med spesialkompetanse og et navn som forteller tydelig hvorfor vi er her, sier Opseth.

Han er fornøyd med å ha fått Magnus Aune Hvam på laget.

– Vi har sikret oss en dyktig ung mann som har vist at han evner å få ting til. Vi skal bygge organisasjonen rundt Magnus.

Rekrutteringsarbeidet starter nå. Per dags dato er det kun Hvam som er ansatt i selskapet.

– Jeg håper å ha fått et par personer om bord før sommeren, og ambisjonen er å få de første jobbene i 2013. Da må vi ha bemanning i alle fall ut til formannsleddet. I første omgang vil ikke ha fokus på håndverkerrekruttering, sier Hvam.