Siemens vokser i usikre tider

Til tross for usikre økonomiske tider, øker Siemens omsetningen i selskapets første finanskvartal i 2012. Samtidig ansetter selskapet 3000 mennesker for å bygge selskapet for fremtiden.

Den sterke ordrereserven i Siemens bidrar til en omsetningsvekst på to prosent til 17,9 milliarder euro i selskapets første finanskvartal som ble avsluttet 31. desember 2011.

- Det er sterkt å levere vekst i en periode med store økonomiske utfordringer i mange land. Dette legger grunnlaget for videre vekst og vi fortsetter jobben med å nå vårt langsiktige mål om 100 milliarder euro i omsetning, sier administrerende direktør Per Otto Dyb i Siemens.

Tøffe tider
Samtidig merker også Siemens den utfordrende tiden vi er inne i, og opplevde en nedgang i ordreinngangen på fem prosent til 19,8 milliarder euro. Overskudd etter skatt endte ned 17 prosent til 1,46 milliarder euro.

Lønnsomheten i konsernet viser dermed en noe svakere utvikling sammenlignet med rekordresultatene som selskapet har levert i de siste kvartaler.

- Det er tøffe tider nå. Og kanskje spesielt i Europa. Mange land sliter med høy gjeld, og ringvirkningene gjør at prosjekter blir utsatt eller satt på vent. Men ser vi tegn til en bedring allerede i andre halvår. Samtidig har vi en total ordrereserve i konsernet på over 100 milliarder euro, en sterk grønn portefølje og en solid finansiell posisjon. Dette gjør oss til en trygg partner også for fremtiden, sier Dyb.

Ansetter 3000 mennesker
Til tross for de tøffe tidene, bruker Siemens tiden til å investere i fremtiden. I det siste kvartalet økte Siemens staben med 3000 mennesker på internasjonal basis. Om lag en tredel av disse skal jobbe innen forskning og utvikling. Også i Norge er veksten betydelig, og behovet for flere dyktige medarbeidere er fortsatt stor.

- I vanskelige tider er det smart å investere i fremtiden. Siemens har eksistert i over 150 år og tenker langsiktig. Med vår grønne portefølje er vi også i solid posisjon til å løse noen av de våre største utfordringer innen klima, energi og helse. Da trenger vi flere folk, og vi ansetter og utvider våre lokasjoner i alle deler av Norge, sier Dyb.

Nytt hovedkontor i Oslo
Siemens vokser også i Norge, og regner med å passere 2000 medarbeidere i året vi er inne i. Dette er cirka 500 flere enn hva selskapet hadde for om lag ett år siden.

- I Oslo bygger vi nå et stort hovedkvarter med plass til cirka 1200 ansatte. I Trondheim har vi nylig åpnet et nytt teknologisenter for å bygge fremtidens oljeproduksjonsløsninger. Også i Stavanger og Bergen ser vi på nye lokasjoner for å møte veksten og gi mer plass til nye medarbeidere, sier Dyb.