Stortingsfolk vil stenge Akersgata

Flere av de folkevalgte vil stenge Akersgata for å hindre at biler kan parkere helt inntil ett av Norges viktigste bygg. Oslo kommune sier staten kan stenge gata hvis behovet er akutt.

Stortingsrepresentant Arild Stokkan-Grande (Ap) har kontor som vender ut mot Akersgata på baksiden av Stortinget. Fra kontorvinduet ser han jevnlig biler som gjør ham bekymret.

– Senest i går var det en bil som svingte opp på fortauet og parkerte kloss inntil Stortinget, før en person satte på nødblink og selv forsvant i mengden på Egertorget, forteller Grande til NRK.

Etter terroren 22. juli tenker både han og andre representanter på Stortinget litt ekstra hver gang de ser store kassebiler som blir stående tett inntil bygget der de har sin daglige arbeidsplass.

– Jeg mener man umiddelbart bør sperre gata for biltrafikk, men at det fortsatt skal være mulig å gå her, sier Grande.

Presidentskapet ved Stortinget har kontaktet Oslo kommune og bedt om tiltak mot problemet med biler tett opptil veggene, men lite har skjedd så langt. Byråd for miljø og samferdsel i Oslo, Ola Elvestuen (V), svarer at staten er ansvarlig dersom problemet er akutt. Da er det bare å stenge gata.

– Den mer langsiktige saksbehandlingen som krever byplanlegging, er det kommunen som tar seg av, sier Elvestuen til NRK. (©NTB)

anna.nesje@ntb.no