Thon bygger i Storgata

Olav Thon Gruppen håper at de snart skal være i gang med å sette opp et nytt kontorbygg i Storgata i Oslo.

- Vi har fått signaler om at en endelig offentlig behandling av eiendommen skal prioriteres, og vi har rammetillatelsen på plass. Det blir én ny bygning på hele eiendommen, og dette blir et løft for Storgata, sier eiendomssjef Håvard Staff Brenno i Olav Thon Gruppen til NEnyheter.

Nye Storgata 14-18 blir totalt på ca. 14 600 kvadratmeter BRA, hvorav ca. 8500 kvadratmeter med kontorlokaler og om lag 4600 kvadratmeter med forretninger.

Hvert plan er på ca. 1500 kvadratmeter. Det blir kontorer i etasjene 3-8, forretninger i 1. og 2. etasje, men også i underetasjen. Storgata 14-18 blir dessuten en bygning som flukter med Stenersgata 2, som vi eier fra tidligere. I Stenersgata 2-4 er det plan opp mot 2500 kvadratmeter, og man kan tenke seg enda større plan og store brukere på hvert plan.

Når det gjelder parkeringsplasser, er det som vanlig begrensninger i Oslo sentrum. Det er satt av maksimalt 13 parkeringsplasser til kontordelen, syv til forretningsdelen.

Fra byggetillatelsen går i orden, regner utbyggeren med en forventet byggetid på 24 måneder. Hyppige trikkeavganger utenfor gjør at byggingen tar et halvt år lengre enn normal byggetid.