- Hele bransjen vil tjene på trelemforbud

Ramirent har tidligere skiftet ut alle sine trelemmer med plast- og aluminiums-lemmer, og er overbevist om at dette er noe hele bransjen vil tjene på.

– Vi er glade for at det settes fokus på dette temaet og at det blir gjort grep. For snart fem år siden igangsatte vi en prosess der vi suksessivt faset ut trelemmene og erstattet disse med plast- og aluminiumslemmer. Økonomisk har dette vært krevende for oss, men vi ser på det som en fornuftig investering i sikkerhet, sier markeds- og produktdirektør i Ramirent, Ann-Kristin Ytreberg.

Siden april i fjor har selskapet kun tilbudt plast- og aluminiumslemmer i markedet.
Råteproblematikk knyttet til trevirke har vært et viktig argument for å erstatte trelemmer med annet materiale. Gjennom flere tiår har det forekommet alvorlige personskader knyttet til trelemmer.

– Investeringer i plast- og aliminiumslemmer har krevd store investeringsbeløp, men vi setter sikkerhet i høysetet og opplever at stadig flere av våre kunder velger å verdsette dette.

I tillegg er plast- og aluminiumslemmer enklere å jobbe med, siden de har lavere vekt. Dette fører til mer effektive og mindre tidkrevende monterings- og demonteringsprosesser. Denne type lemmer kan også gjenvinnes 100 prosent og gir således meget god miljøgevinst.

– Signalene fra myndighetene om strengere forskrifter knyttet til stillas synes vi er positivt. Svært mange i vår bransje jobber med stillas til daglig, det er derfor positivt for hele bransjen dersom vi kan enes om regler som bidrar til å sikre liv og helse, påpeker Ytreberg.