Hundsund, trinn 2, del 1 Byvillaer

Hundsund, trinn 2, del 1 Byvillaer

Sted: Fornebu

Prosjekttype: Byvillaer

Byggherre: Hundsund AS
(Fornebu Utvikling)

Totalentreprenører:
Wegger & Kvalsvik Entreprenør

Kontraktssum eks mva:
41 millioner kroner

Arkitekt: Niels Torp arkitekter

Rådgiver: RIB, RIBr, RIAku: Rambøll

Underentreprenører/leverandører: Grunn- og utomhus: E. Johansen Maskin - Råbygg: Loe betongelementer - Rør: Andersen og Aksnes - Elektro: Sterk Elektro - Ventilasjon: Bryn Byggklima - Heis: Elevator - Fasader: ABC Pussteknikk - Innv. vegger og himlinger: Submet Services - Mur- og flisarbeider: BBM i Norge - Maler: Bygg & Maleteknikk - Blikkenslager: Franke Onsrud Blikkslageri - Stillaser: Byggsystemer - Brannisolering og -tetting: Firesafe - Stål- og metallarbeider: GBS-Produkter - Betongarbeider: Zucotec - Parkett og listverk: Parlis - Vinduer: Lian Trevare - Gasspeis: Gasspeisselskapet

Hundsund vokser stadig, men ikke i høyden. De tre nyeste byvillaene til Niels Torp avpasser seg den sjarmerende småhusskalaen vi har sett helt sør på Fornebulandet siste par årene.

– Dette prosjektet ligger nærmest det eksisterende eneboligområdet på Snarøya. Det skal være en formidler, uten å ha en for brå overgang, til den kommende bebyggelsen på Fornebu. Lenger mot nord vil det bli en noe høyere bebyggelse, sier arkitekt hos Niels Torp Arkitekter, Anette Dietrichson Bruun.

Arkitektur og utforming av utbyggingen på Hundsund er et parallelloppdrag der Niels Torp Arkitekter og Arcasa arkitekter har fått ansvaret for hver sine områder. Når alt er ferdig, skal Hundsund etter planen bestå av ca. 490 boenheter totalt. Første spadetak ble tatt i juni 2008, med innflytting på slutten av 2009. Disse tre byvillaene, der innflytting har funnet sted, er Niels Torps andre byggetrinn på Hundsund.

Det første byggetrinnet var Hundsund Boliger som besto av til sammen 41 leiligheter fordelt i byvillaer, rekkehus og langhus. Arkitektkontoret holder nå konkret på med to byggetrinn, og når Hundsund er ferdig utviklet har de hatt ansvaret for utformingen av mellom 100 og 120 boenheter.

Byggherre er Hundsund AS, som er heleid av Fornebu Utvikling AS. Scandinavian Development er ansvarlig for regulering og utvikling, mens ansvaret for byggestyringen har vært Constructive Development.

Selger godt
– Salget på alle feltene på Hundsund har vært meget godt, og disse tre byvillaene er ikke noe unntak. Det er kort vei til skole og barnehager, dessuten har området minimal trafikkbelastning. Beliggenheten i forhold til Nansenparken og de nære strandsonene er jo også unik, sier innleid prosjektleder i Constructive Development, Geir Thoresen.

Intimt
Byvillaene består av til sammen 18 leiligheter, fordelt på to leiligheter i hver av de tre etasjene. Hver leilighet fremstår som en selvstendig del av helheten, de har en privat karakter, men allikevel med passe avstand til nabohuset. Husene er plassert slik at nærhet og avstand fra hverandre blir privat, men også intimt. Balkongene har lav brystning, med et øvre glassfelt som legger til rette for ytterligere innslipp av dagslys i leilighetene.

– De er bygget over samme lest som de to byvillaene i byggetrinn 1. Unntaket er at vi her var litt mer varsomme med fargebruken, vi har roet ned uttrykket og dempet det litt ned med jordfarger. Bærum kommune er årvåkne og har klare føringer når det gjelder material- og fargebruk, så dette måtte vi søke om. Fornebulandet er et stort og nytt område som skal designes fra bunnen av. Med såpass mange aktører synes jeg det er det viktig, og riktig, at det er et helhetlig program, og bra at kommunen har kapasitet og ressurser til å følge opp, sier Bruun.

Tre retninger
Leilighetene varierer fra 93 til 113 kvm, fordelt på tre og fire rom. Første etasje er inntrukket, det gir inntrykk av at bygget svever på en sokkel. Leilighetene her er noe mindre enn i etasjene over. De gode sol- og lysforholdene er ivaretatt. Alle leilighetene henvender seg i tre himmelretninger, og har to terrasser og balkonger.

Det er lagt opp til en viss bedret HC-tilgjengelighet ved at baderommene er noe mer romsligere enn i foregående byggetrinn.

Heis direkte ned
En parkeringskjeller ble anlagt i første byggetrinn. Den er på 4.000 kvm med plass til 105 biler, og skal delvis også dekke de to neste byggetrinnene.

– Disse tre husene har en fordel som de andre boenhetene ikke får – de har heis rett ned i p-kjelleren. De andre må ut på tunet og ned i en felles nedgang, sier Bruun.

Hittil er ingen av entreprenørene gjengangere på Hundsund. Mens både Skanska og Vedal Entreprenør har hatt hvert sitt prosjekt, er dette trinnet utført som en totalentreprise med Wegger & Kvalsvik Entreprenør. Kontraktsverdien er på 41 millioner kroner eks. mva.

Tekst og foto: Trond Joelson


Flere prosjekter