Regimentsparken

Regimentsparken

Sted: Molde

Prosjekttype: Boligeiendom

BTA: 5.180 kvm.

Byggherre: Bjørnstjerne Bjørnsons vei 98 v/ Wino Holding AS

Entrepriseform: Totalentreprise

Totalentreprenør: Røberg Bygg

Røberg Byggs entreprise eks. mav: 58,4 millioner kroner

Prosjekt- og byggeledelse:
EPRO Eiendomsutvikling 

Arkitekt: Arkitektkontoret BBW

Rådgivere: RIB / RIG: Norconsult - RIV og rørlegger: Flataker VVS - RIV og ventilasjon: Elmo Teknikk - RIE og elektriker: Mifo - RIBr: BBW

Underentreprenører/leverandører: Innredninger: HTH Molde - Murer-flis: Murmester Terje Kvalvaag - Maler: Malermester BMV - Stålkonstruksjoner: Lønnheim Stål - Prefab betong: Spenncon - Trapper og rekkverk: Br. Midthaug - Vindu: Nordvestvinduet - Taktekker: Trondheim Tak - Grunnarbeider: Samuelsen maskin - Parkett og listverk: Bo Andren - Innerdører: Jeld-Wen - Ståldører: Ulefos Brug

I Regimentsparken på Moldes vestkant har Røberg Bygg AS sluttført to av tre lavblokker med livsløpsstandard og høy kvalitet.

Dette er boliger beregnet for seniorer. Responsen har vært god. Av 21 leiligheter er 19 allerede solgt. Samtlige leiligheter i lavblokken, som fortsatt er under bygging, er solgt.

Byggherren John Wiig Nordby i det lille eiendomsselskapet Wino Holding AS i Oslo, er godt fornøyd med responsen.

Høy standard
Standarden er gjennomført høy, også i garasjeanlegget under alle blokkene. Det er tre meter brede oppstillingsplasser i det søylefrie parkeringsanlegget under alle lavblokkene. Dette gjør det enkelt å komme ut og inn av bilen, også for folk med bevegelseshemminger.

Det er heis direkte fra parkerings-
anlegget til den enkelte leilighet. Boligene er fleksible og skreddersydd etter den enkeltes ønsker. Ingen er helt likt utformet.

Store boder og gjesterom med toalett er detaljer som godt voksne boligeiere verdsetter. De fleste som flytter inn i Regimentsparken får bra utsikt over Romsdalsfjorden og fjellene på andre siden. Fra flere av leilighetene, og ikke minst toppleilighetene, er utsikten praktfull.

Av det beste
Navnet Regimentsparken har området fått fordi regimentsjefen i IR11 en gang bodde på stedet. Området er utvilsomt noe av det beste Rosenes by kan by på av boligområder. Kvadratmeterprisen i Regimentsparken ligger på mellom 35.000 og 40.000 kroner, noe som betyr priser fra ca. 3,5 millioner kroner for de minste leilighetene på 100 kvm, til tett oppunder 7 millioner kroner for de største leilighetene på 170 kvm i øverste etasje.

Røberg Bygg AS har totalentreprisen på prosjektet. Daglig leder er Arnfinn Røberg som sammen med sin bror Harry startet forløperen til Røberg Bygg i 1975. Den gang var det 4-5 ansatte. Røberg Bygg har i dag 42 ansatte.

Sterk vekst
Firmaet ble omgjort til aksjeselskap i 1981, og hadde da 7-8 ansatte. Basen var i Ugelvik på Midsund, en kystkommune utenfor Molde. Utviklingen gikk fort. Oppdragene endret seg også fra rene boligbygg til hovedvekt på næringsbygg. 100 millioner i årsomsetning ble passert i 2008. I dag er det fem eiere i bedriften, som fortsatt har stor aktivitet i de ytre kyststrøkene i Romsdal. Firmaet har egen båt, noe som er en stor fordel når det skal gjennomføres byggeprosjekter på øyene. Tyngden av kontrakter er i Molde-området.

Arnfinn Røberg (63) sier til Byggeindustrien at broren allerede er blitt pensjonist og at han selv vil redusere ansvaret sitt med den daglige ledelsen i løpet av 2012. Han legger ikke skjul på at det er dyktige folk i firmaet og at det neppe blir noe problem for styret å finne en etterfølger.

Lønnsomheten
Røbergs prosjektleder for Regimentsparken er Elias Hareide fra Hareid på Sunnmøre. Han ivaretar en totalentreprise på 58,4 mill. kr eks. mva. Så langt har det meste av leilighetsbyggene Røberg Bygg har engasjert seg i endt opp med et resultat rundt 0.

– Det er næringsbygg som er vår spesialitet. Jeg ser at det kan være mer utfordrende å få lønnsomhet i leilighetsbygg, spesielt når løsningene skal være individuelt tilpasset som i dette tilfellet, sier Hareide.

Bruttoarealet på Regimentsparken er 5.180 kvm. Leilighetsarealet er 2.650 kvm. Det er brukt betong, betongelement og stål i bærekonstruksjonene og en løsning med Rockwool Flex systemvegger som yttervegger. På den måten unngår en kuldebruer i stavene.

Isolasjonen er god, men oppvarmingsløsningen er tradisjonell, basert på panelovner og elvarme i gulv.

Tekniske føringer ligger i gulvet over etasjeskillene. Gulvene er oppforet 30 cm. over betongdekket. Det gir gode føringsveier for tekniske installasjoner. Samtidig har en unngått de fleste gjennomgående rørføringer og har oppnådd en god lydisolasjon.

Utformingen
Arkitekt Ketil Bjerkeland i arkitektkontoret BBW AS i Molde er tilfreds med resultatet. Han mener at den arkitektoniske utformingen har tatt behørlig hensyn til den omkringliggende bebyggelsen.

– Ønsket fra byggherren var å

utnytte eiendommen på en annen måte, sier Bjerkeland til Byggeindustrien.

– Jeg mener vi har fått dette til på en bra måte på en skrånende tomt. Resultatet er blitt 21 leiligheter på et område der det før var tre eneboliger.

Byggherre er John Wiig Nordby i Oslo, som gjennomfører sitt andre fortettingsprosjekt i Molde på kort tid. Han har også to nye prosjekter i arbeid. Han bor i Oslo og bygger i Molde. Han mener beslutningslinjene er kortere i Molde. Tilhørigheten til byen har han gjennom sin kone, som er født og oppvokst i Molde.

Wiig Nordby gjorde en avtale med to tidligere villaeiere som overtar hver sin toppleilighet i det nye prosjektet. De to hadde da en stund syslet med tanker om å omgjøre sine eiendommer til leilighetsbygg bedre tilpasset alder og behov.

– Det skal bli et parkmessig, flott område til slutt. Jeg håper at alle kommer til å bli fornøyd, sier John Wiig Nordby.

Tekst og foto: Kjell Herskedal


Flere prosjekter