Niam kjøper fire kjøpesentre

Niam Fond V har kommet til enighet med Oslo Areal om kjøp av de fire kjøpesentrene Strandtorget på Lillehammer, Stadionparken i Stavanger og CC-Varehus og Torget Vest i Drammen.

I 2010 kjøpte Niam Fond IV kjøpesenterselskapet Sektor Eiendomsutvikling AS, og i 2011 Linderud Senter. Med dette kjøpet i Fond V bekrefter Niam sin tro på det norske kjøpesentermarkedet.

– Basert på Sektor Eiendomsutviklings betydelige kompetanse samt Niams finansielle styrke, føler vi oss trygge på at dette blir en god investering for Niam Fond V, sier Kjell Sagstad, investeringsdirektør i Niam.

Med salget går Oslo Areal ut av kjøpesenterbransjen

– Vi ønsker å konsentrere oss om kontorlokaler i Oslo-området, og har derfor valgt å selge de fire kjøpesentrene vi hadde i vår portefølje. Vi er glade for å ha kommet til enighet med Niam og vi er trygge på at Niam gjennom sine forvaltere vil utvikle sentrene til det beste både for leietakere og kunder, sier administrerende direktør Mona Ingebrigtsen i Oslo Areal.

Arctic Securities har vært megler i transaksjonen.

Strandtorget er Lillehammer-regionens største kjøpesenter med 65 leietakere inkludert alle de store kleskjedene, Clas Ohlson og en rekke serveringssteder. Senteret omsetter for over en milliard kroner i året.
Stadionparken holder til i Hinna Park i tilknytning til Viking Stadion, og har i underkant av 30 leietakere innen de fleste bransjer.

CC-Varehus og Torget Vest ligger begge sentralt plassert i Drammen sentrum. Begge har rundt 30 leietakere fra alt fra store kjedeforretninger til mindre nisjebutikker, serveringssteder og service.

Strandtorget og Stadionparken forvaltes av Sektor Eiendomsutvikling og CC-Varehus og Torget Vest forvaltes av Ticon Forvaltning AS.