HiST teknologibygg prosjektert

Statsbygg har på oppdrag fra Kunnskapsdepartementet prosjektert nytt teknologibygg for Høgskolen i Sør-Trøndelag (HiST) på Kalvskinnet sentralt i Trondheim.

Prosjektet består av et nybygg på seks etasjer som skal knyttes fysisk sammen med eksisterende bygningsmasse i Sverres gate 10, Gunnerus gate 1 og Retorten med en glassgård. Videre innbefatter prosjektet rehabilitering av ca. 1000 kvm i Gunnerus gate 1.

Nybygget består av kontorer, laboratorier og undervisningslokaler, og skal huse avdelingene for matteknologi (AMMT) og informatikk og e-læring (AiTEL) samt høgskoleadministrasjonen (HA). Deler av 6. etasje på nybygget (1000 kvm) er planlagt som utleiedel eller mulig utvidelse for HiST, skriver Statsbygg på sin internettside.

Rehabiliteringsdelen i Gunnerus gate 1 gjelder hovedsakelig storkjøkken og studentkantine, som skal håndtere den økte studentmassen på området.

Status for prosjektet med en kostnadsramme på 630 millioner kroner (prisdato april 2011), er ferdig forprosjekt med rammetillatelse.

HiST teknologibygg får et brutto bygningsareal på 15 000 kvadratmeter nybygg. Oppstart er ikke fastsatt.