Mer om energi i Byggeindustrien

Bygg- og anleggsbedrifter har gjennom alle år vært en viktig medspiller i utbygging og utvikling av energisektoren i Norge. Opp gjennom årene har vi i Mediehuset Byggeindustrien skrevet mye om dette. Nå står vi overfor en ny æra når det gjelder kraft- og linjebygging her i landet. Det betyr at vi vil trappe opp vår dekning av sektoren.

Norge har mye å takke pionerene innen energiutbyggingen for. Takket være fremsynte folk har vi fått det samfunnet som vi har. Det er få land som kan skryte av å ha en så stor produksjon med fornybar energi. Det skyldes første og fremst vannkraftutbyggingen, men i de siste årene har vi også fått mange vindkraftanlegg. Det at vi også er en stor olje- og gassnasjon gjør at Norge i dag er blitt ett av verdens rikeste land.
Det er ikke alle som gleder seg over det, men det gjør vi.
Vi hadde en enorm kompetanse når det gjelder kraftutbygging, men på grunn av en total misforstått politikk i noen år, forsvant dessverre mye av denne kompetansen.
Men heldigvis har de politiske vindene snudd, og nå er det allment akseptert at vi må videreutvikle energisektoren. Det er også viktig at det nå skjer en betydelig oppgradering av hele kraftlinjenettet slik at alle deler av landet kan være sikret nok tilgang på strøm. Deler av landet har betalt dyrt for års forsømmelser. Nå skal det investeres hundrevis av milliarder de neste ti årene.
Et høyrøstet lite mindretall skriker fortsatt opp om monstermaster og annen vederstyggelighet. Men heldigvis har ikke dette lille mindretallet den politiske innflytelse som det hadde lenger.

Byggenæringen står også klare til å bistå i de nye prosjektene vi nå ser for oss i olje- og gassindustrien. Denne industrien har vært en del av byggenæringens hverdag i 40 år - og den vil bli det i nye generasjoner.

Vi ønsker å presentere flere nyheter og reportasjer fra energisektoren. Har noen innspill så send en melding til Arve Brekkhus – ab@bygg.no eller til Frode Aga – fa@bygg.no.