Nærmer seg åpning for Eikremtunnelen

Eikremtunnelen på riksveg 70 mellom Øydegard og Bronneset er nesten klar for åpning, og vi setter trafikk på tunnelen i slutten av februar.

- Vi holder på å avslutte elektroarbeidene, og går nå snart inn i en testperiode av utstyret i tunnelen, sier prosjektleder Per Bjørn Gjelsten.

Fjellkvaliteten I Eikremtunnelen har vært litt mer utfordrende enn i Høgsettunnelen, men er nå godt sikret, skriver vegvesen.no.

Noe mindre pussarbeid gjenstår ved portalene, dette blir utført til våren. Vi skal også ruste opp “gamlevegen” på Eikrem til sommeren. Denne blir fremtidig kommunal veg.

Statens vegvesen har i samarbeid med Gjemnes kommune utarbeidet reguleringsplanforslag for E39/Rv70 krysset på Bergsøya. Formålet med planen er å skaffe et formelt grunnlag for å bygge om bomstasjonsområdet til kryss når bomstasjonen legges ned.

Planen skal i tillegg videreføre områdets funksjon som kollektivknutepunkt, og legge til rette for utekontroll av kjøretøy.

Reguleringsplanen ligger nå ute til offentlig ettersyn fram til 1. februar. Deretter skal vi i samarbeid med kommunen se på de innkomne merknadene, før kommunen skal behandle planen formelt og komme med et endelig reguleringsvedtak.