Ikke grunn til å dramatisere konkurser

– Det er ikke grunn til å dramatisere at et par større entreprenører i den siste tiden er gått konkurs, sier konstituert adm dir i BNL Arne Skjelle.

– Tvert i mot viser en analyse som BNL har gjort av utviklingen i antall konkurser over tid at det var færre konkurser i 2011 enn året før.

Med bakgrunn i konkurstallene Byggeindustrien presenterer hver uke på bygg.no har BNL utarbeidet en oversikt over utviklingen i antallet konkurser i 2009-2011. Fasiten er at det i 2011 var en nedgang på 80 konkurser sammnelignet med 2010.

– Markedsutviktene for anleggsbransjen er positive, særlig for infrastrukturinvesteringer, men konkuransen om oppdragene er hard og marginene presses, sier Skjelle.

– Den internasjonale finansuroen gir likevel grunn til at vi må være forberedt på at Norge i større grad enn i dag kan komme til å blir mer direkte rammet og at dette også kan gå ut over bedriftene i byggenæringen. Så langt er det nok mest industridelen av byggenæringen som har merket finansuroen på kroppen, sier Skjelle.