Entra lanserer visjon for Tullinløkka

Folkeliv, oppgraderte bygninger og nye identitetsbygg kan bli en realitet i området ved siden av Tullinløkka, hvis Entra Eiendom får viljen sin.

Entra Eiendom lanserer nå en visjon for Tullinkvartalet hvor kunnskap og kultur står i fokus. Ønsket er blant annet at Universitet i Oslo med tusenvis av studenter blir en av hovedbrukerne i det nye kvartalet.

- På denne måten vil vi sørge for at en lite besøkt del av sentrum vil bli åpnet opp for byens befolkning. Vi skal skape hyggelige byrom, en forbindelse til resten av sentrum og sørge for aktivitet i området store deler av døgnet, sier administrerende direktør Kyrre Olaf Johansen i Entra Eiendom.

Universitetet i sentrum
Universitet i Oslo har en visjon om å samordne deler av sin virksomhet og utvikle et sentrumsbasert byuniversitet med ny og gammel bebyggelse, i forlengelsen av dagens universitetsbygninger. Entra Eiendom mener dette kan bidra til å skape et sammenhengende område med undervisning og åpne byrom og plasser.

- Vi ønsker å bidra til at Tullinkvartalet danner ryggraden for et universitetsmiljø i området, innlemmer Tullinløkka i en overordnet plan, og aktiviserer universitetet ved Karl Johan som byuniversitet. Studenter og andre nye brukere kan skape et mangfoldig og vitalt bymiljø i denne delen av sentrum, sier Kyrre Olaf Johansen i Entra Eiendom.

Vitaliserer området
Tullinkvartalet ligger sentralt i Oslo sentrum og i nærheten av Norges og Oslos viktigste nasjonale og lokale institusjoner. Området består av bygningene nord for Tullinløkka, og omkranses av Pilestredet, Universitetsgata, St. Olavs gate og Kristian Augusts gate. Planene til Entra Eiendom vil gi området nye og attraktive kontor- og undervisningslokaler, og tilføre moderne identitetsbygg.

- I dag består kvartalet hovedsakelig av kontor- og forretningsdrift som er lite brukt av befolkningen. Entra Eiendom ønsker å åpne opp området for alle ved å etablere hyggelige byrom, oppgradere bygningsmassen og tilføre nye identitetsbygg som vitaliserer området, sier Johansen.

God dialog
Entra Eiendom er nå i dialog med Oslo kommune, Universitetet i Oslo og andre aktører for å forsøke å realisere planene for Tullinkvartalet. I tillegg er Entra Eiendom i dialog med andre potensielle leietakere med behov for store arealer.

- Vi er i god dialog med kommunen, mulige leietakere og andre eiere i området for å få til en god utvikling for kvartalet, sier Johansen.

Entra Eiendom eier flere av eiendommene i Tullinkvartalet. De planlagte identitetsbyggene tar utgangspunkt i disse eiendommene og tilpasses de øvrige bygningene i området. Entra Eiendom eier eiendommene Kristian Augustsgate 15, 21 og 23, samt Universitetsgaten 7-9. I tillegg eier selskapet flere eiendommer i nærliggende områder.