Mye heder

Administrerende direktør Dag Andresen i Veidekke Entreprenør AS fikk seg litt av en hyggelig overraskelse 18. januar. Han satt midt i et ledermøte da han plutselig oppdaget at en stor mottakelse ventet for å feire hans 50-årsdag.

Det ble mye heder og ære utover dagen. Men så er han også en av de store entreprenørlederne her i landet som over år har levert best resultat.

I løpet av ti år har Veidekke Entreprenør AS omsatt for mer enn 80 milliarder kroner - og han har levert et resultat på over 4 milliarder kroner til konsernet. Det står det respekt av. Selv i europeisk sammenheng er dette et meget bra resultat.

Dag Andresen er nærmest født inn i Veidekke. Han startet i bedriften mens han fortsatt gikk på BI. Da han ble tilbudt stillingen som leder i entreprenørdivisjonen, var det nok en del ingeniører som var veldig skeptiske. Det var allerede to økonomer i Veidekke, og det mente ingeniørene var mer enn nok. Men Dag Andresen har satt seg i respekt. Det skyldes ikke minst hans lederstil. Han mener at det skal være morsomt å være på jobben. Men så er han også opptatt av at man må tjene mer penger enn det man bruker. Det er en læresetning alle i næringslivet burde merke seg.

Dag Andresen er født og oppvokst på Lambertseter i Oslo. Det å være fra ”Lambern” er han mektig stolt av. Et høydepunkt var derfor en guidet busstur til gamle tomter. Dette var også en opplevelsetur for alle som er opptatt av byggevirksomhet og norsk byggehistorie. Som seg hør og bør ble det en avslutning på Ekebergrestauranten hvor det var mange hilsener til jubilanten.

Dag Andresen har allerede rukket å ha mange ledende verv innen byggenæringens organisasjoner. I sin takketale nevnte han spesielt det vervet han har hatt som styreleder i Byggeindustrien.

Vi gratulerer med dagen.