3 av 4 til Mesta Drift

Onsdag var det anbudsåpning på fire driftskontrakter for Statens vegvesen. Mesta Drift hadde tre av kontraktene før anbudsåpningen. Det ligger de også an til å fortsette med etter dagens runde.

Mesta Drift ligger an til å beholde kontraktene for Søre Sunnmøre og Orkdal, mens det ser ut som de mister kontrakten for Indre Nordmøre til Svevia. Til gjengjeld vinner Mesta Drift Namsos-kontrakten fra Veidekke.

- Dette er vi godt fornøyd med. Det er meget gledelig at vi beholder Søre Sunnmøre og Orkdal. Det er selvfølgelig et skår i gleden at det ser ut som vi mister Indre Nordmøre, men i sum var dette meget bra, sier regiondirektør nordvest Arne Årsbog i Mesta Drift.

- Dette smakte godt. Vi hadde dårlig uttelling i Nord-Trøndelag ved fjorårets runde. Derfor var det viktig for oss å vinne Namsos-kontrakten, sier regiondirektør nord Arne Roald Larssen i Mesta Drift.

Resultat Søre Sunnmøre
Mesta Drift* 159 MNOK
Veidekke 170 MNOK

Resultat Indre Nordmøre
Svevia 74 MNOK
Mesta Drift* 78 MNOK
Veidekke 84 MNOK

Resultat Orkdal
Mesta Drift* 157 MNOK
Skanska 164 MNOK
NCC 165 MNOK
Svevia 173 MNOK
Veidekke 174 MNOK

Resultat Namsos
Mesta Drift 182 MNOK
Svevia 200 MNOK
Veidekke* 204 MNOK

Før kontraktene kan signeres skal Statens vegvesen kontrollregne tilbudene. Alle kontraktene har en varighet fram til 2017, med unntak av Indre Nordmøre som varer til 2015.

* Har kontrakten i dag.