Bytter eiendommer

Norwegian Property styrker sin posisjon på Aker Brygge og frigjør kapital gjennom eiendomsbytte med KLP.

Norwegian Property har inngått avtale med KLP om å gjennomføre et eiendomsbytte som omfatter KLPs seksjoner i Bryggetorget 1 på Aker Brygge (Fondbygget) og Norwegian Property-eide C.J. Hambros plass 2 (Ibsenkvartalet). Norwegian Property befester dermed sin posisjon som majoritetseier på Aker Brygge og styrker selskapets finansielle posisjon og handlefrihet.

Transaksjonsmodellen innebærer at Norwegian Property kjøper KLPs seksjoner i Bryggetorget 1 for NOK 620 millioner. Samtidig kjøper KLP selskapene som eier Ibsenkvartalet for en eiendomsverdi på NOK 1 220 millioner, som er NOK 22 millioner høyere enn bokført verdi per 30. september 2011. Det gjøres et fradrag på NOK 10 millioner for skattemessig posisjon i Ibsenkvartalets eiendomsselskaper, og Norwegian Property mottar dermed NOK 590 millioner i kontantvederlag i forbindelse med eiendomsbyttet.

Provenyet kan benyttes til nedbetaling av gjeld og frigjøring av likvide midler. Redusert gjeld kombinert med økt likviditet beregnes å redusere selskapets gjeldsgrad ("LTV", "loan to value") med om lag 1,5 prosentpoeng. Netto LTV vil dermed kunne reduseres fra 60,2 prosent ved utgangen av 3Q 2011 til 58,7 prosent pro forma ved utgangen av 3Q 2011. Alternativt kan salgsprovenyet deponeres på sperret konto slik at man beholder fasiliteten til kjøp eller innbytte av annen eiendom.

Administrerende direktør i Norwegian Property Olav Line sier i en
kommentar;- Vi er svært glade for å ha kommet til enighet med KLP om bytte av to kvalitetseiendommer med attraktiv beliggenhet og solide, langsiktige leieforhold.