Konkurs påvirker flere prosjekter

Konkursen i Grunnarbeid tirsdag vil påvirke flere store prosjekter.

Grunnarbeid har kontrakt med Statens vegvesen om å bygge den nye jernbanebrua over E14 og den nye driftsvegkulverten for Avinor over E6 ved sørenden av det gamle løpet av Værnestunnelen i Stjørdal. Disse arbeidene stanses nå midlertidig. I tillegg har de igjen litt arbeid på den nyåpna vegen Ringveg Nord som også må utsettes.

- Vi avventer svar fra den som av retten blir oppnevnt som bobestyrer før vi sammen bestemmer hva som skjer videre med anleggsarbeidene, sier prosjektleder Harald Inge Johnsen i Statens vegvesen til vegvesen.no.

Adressa.no melder at Grunnarbeid også noe arbeid som gjenstår på Ringvei nord mellom Innherredsveien og Stokkan skole.

Det gjenstår å se de endelige konsekvensene av konkursen.

- Nå skal vi spille inn til bobestyrer hva vi ønsker at skal skje med prosjektene. Det er skiftesamling allerede i morgen. Bobestyrer har en rett til å fullføre kontraktsarbeidene med andre entreprenører, sier Harald Inge Johnsen til adressa.no.

Dersom man ikke kommer til enighet med bostyret om dette, kan man i verste fall bli nødt til å lyse prosjektene ut på nytt anbud.

Grunnarbeid er også inne som underentreprenørfor den nye tunnelen på E6 gjennom Møllenberg. I tillegg har de flere byggprosjekter på gang.