Tre års fengsel for forsøk på mordbrann

En 38 år gammel mann er i Eiker, Modum og Sigdal tingrett dømt til tre års fengsel for å ha bundet fast sin mor, helt brennbar væske i huset og tent på. Moren overlevde.

Tingretten har også dømt mannen til å betale 3,6 millioner kroner i erstatning til forsikringsselskapet, melder NRK.

Det var 4. mars i fjor at mannen hadde drukket et par flasker vin. Deretter bandt han moren fast med en TV-kabel før han gikk ned i kjelleren og hentet en flaske med parafin.

– Det var et innfall, har han forklart i retten. Han mente at han var mentalt ustabil og hadde merkelige oppfatninger.

Etter å ha hentet den brennbare væsken, begynte han å dynke flere rom. Deretter tente han på. Men like før brannen nådde stedet hvor moren satt fastbundet, løsnet han henne fra stolen og fikk henne ut, skriver Drammens Tidende.

Huset i Åmot sentrum ble totalskadd. 38-åringen ble pågrepet på stedet etter brannen og innlagt på psykiatrisk sykehus. Deretter ble han varetektsfengslet.

Siktelsen lød først på ildspåsettelse, men ble utvidet til å omfatte forsøk på mordbrann fordi politiet mente at hans hensikt var å drepe moren.

Ifølge mannens forsvarer, advokat Vidar Bjørn Borgersen, var 38-åringen utilregnelig i gjerningsøyeblikket. Han ba derfor om frifinnelse i retten. Advokaten uttalte tirsdag at de vurderer å anke saken.