Konkursbegjæring for Grunnarbeid

Eierne og ledelsen i Grunnarbeid AS klarte ikke å komme til enighet med sin største kreditor, Handelsbanken, og må begjære selskapet konkurs.

Det er rundt 265 ansatte i selskapet, og en forventet omsetning på 600 millioner kroner i 2011. De er involvert i flere store prosjekter, blant dem E6 Møllenberg og E14 Stjørdal, Ringvei nord.

- Vi har vært i tingretten og levert oppbudsbegjæring, sier daglig leder i Grunnarbeid Holding, John Peter Alstad til adressa.no.

Styreleder Per Kristian Alstad i Grunnarbeid bekrefter overfor NRK at selskapet har begjært seg konkurs.

– Vi har ikke økonomisk ryggrad til å fortsette, sier Alstad til NRK.

Etter planen skulle Grunnarbeid AS blitt en del av MajaTeknobygg fra 5. januar 2012.

14. november 2011 inngikk MajaTeknobygg AS aksjekjøpsavtalen med Grunnarbeid Holding AS om kjøp av 100% av aksjene i Grunnarbeid AS og GAMU AS. Gjennomføringen av aksjekjøpsavtalen – hvoretter MajaTeknobygg skulle overta de ovennevnte aksjer – skulle imidlertid først skje etter årsskiftet. Tentativ dato for gjennomføring av aksjekjøpsavtalen ble satt til 5. januar 2012.

MajaTeknobygg AS satte flere betingelser for gjennomføringen av aksjekjøpet. Dersom betingelsene ikke ble oppfylt hadde MajaTeknobygg rett til å la være å gjennomføre aksjeoverdragelsen. Betingelsene var tenkt oppfylt frem til den tentative gjennomføringsdato.

Ved en gjennomgang av betingelsene for gjennomføring, foretatt den den 3. januar 2012, ble MajaTeknobygg AS blant annet forelagt store avvik i selskapets likviditet i fht. tidligere prognoser. MajaTeknobygg ba da om forlenget frist for closing, for å kunne foreta ytterligere undersøkelser av selskapets økonomiske stilling.

- Disse undersøkelsene ble avsluttet 11. januar og konkluderte med at selskapets resultater og likviditet var vesentlig svakere enn rapportert og prognosert ved avtaleinngåelsen. Dette var forhold, som blant flere, gjorde at MajaTeknobygg kunne velge å ikke gjennomføre aksjeoverdragelsen. MajaTeknobygg meddelte Grunnarbeid Holding AS, Grunnarbeid AS og selskapets bankforbindelse om sine funn samme dag. Grunnarbeid AS innkalte samme dag til styremøte som ble avholdt 13. januar 2012. I meddelelsen til Grunnarbeid Holding AS ble det gjort klart at det var MajaTeknobygg AS’ klare oppfatning at flere av betingelsene for gjennomføring ikke var oppfylt. Basert på erkjennelsen av selskapets økonomiske stilling har nå styret i Grunnarbeid AS besluttet at det ikke lenger er grunnlag for videre drift av selskapet. Selskapets bankforbindelse ville heller ikke yte mer kreditt og styrets leder leverte på dette grunnlag i dag oppbudsbegjæring til Sør-Trøndelag tingrett. Konkurs i Grunnarbeid AS ble åpnet. MajaTeknobygg AS beklager at avtalen om kjøp av aksjene i Grunnarbeid AS og i GAMU AS ikke kunne gjennomføres, heter det i en melding fra MajaTeknobygg.