Mesterhus med på nytt profflag i sykling

Fredag 6.januar ble det nye norske profflaget i sykling, Team OneCo- Mesterhus, presentert i Drammen.

Ambisjonene er å etablere laget som Norges beste kontinentallag og hevde seg internasjonalt på tredje høyeste nivå innenfor sykkelsporten.
Norspons er eier av laget med bedriften OneCo som hovedsponsor og Mesterhus som co-sponsor. Laget vil gå under navnet OneCo – Mesterhus.

Stor sykkelinteresse og like ambisjoner
- Grunnen til at vi nå går inn som co-sponsor til dette sykkellaget er hovedsakelig initiert av Mesterhus sine medlemsbedrifter, sier Raymond Myrland, kjedeleder i Mesterhus.

- Sykkelinteressen blant våre 150 medlemsbedrifter har vært stor i mange år, og sykling har de siste årene nærmest blitt en «bransjesport». Vi nevner kort: Glava tour of Norway, Byggeindustrien, Weber og Norcem sin satsing i Birken og Weber/Glava samarbeidet i Den Store Styrkeprøven. Mesterhus har fulgt godt opp og blant annet deltatt med det største laget under Kongerittet to år på rad, og har i flere år hatt stor deltakelse i ritt som Lillehammer-Oslo, Birken, Bergen – Voss og Nordsjørittet.

- Profilering gjennom sykkelsporten passer også godt med Mesterhus sin satsning på energisparing og miljø. Sykling er jo særdeles miljøvennlig, kan utøves av alle og jeg oppfordrer alle å ta sykkelen fremfor bil på korte turer i nærmiljøet, det er bra både for helsa og miljøet, fortsetter Myrland.

- Ambisjonen om å etablere sykkellaget som beste kontinentallag passer også godt med våre egne ambisjoner. Vi skal fortsatt inneha topp plasseringen blant Norske boligleverandører i årene som kommer, Mesterhus skal nå også ta posisjonen som foregangsbedrift for energisparing i alle nye hus, og således faller våre ambisjoner godt sammen med sykkellagets, avslutter Myrland.

Sterke profiler i laget
Til tross for at OneCo-Mesterhus satser hardt på å bygge et sterkt kollektiv lag, er de helt avhengige av å toppe godt lagarbeid med sterke enkeltmannsprestasjoner om målet om en gullmedalje i et nasjonalt mesterskap skal oppfylles. Den jobben kan fort falle på svenske Linus Dahlberg, som av sportsdirektør Fred Arne Enger beskrives som en av Nordens beste spurtere. Svensken er ikke ny i norsk sykkelsport. I 2009 var han en del av det norske laget Trek-Adecco.

En annen sterk profil i laget er Magnus Børresen som vant U23 i 2010. Børresen beviste sitt store potensiale i år med å ta andreplassen i Rogaland GP.

Team OneCo-Mesterhus stall foran 2012-sesongen:
Sondre Hurum (tidligere Plussbank Cervélo)
Linus Dahlgren (Vallentuna Cycling Team)
Martin Stendahl (Tønsberg CK)
Magnus Børresen (IF Frøy)
Andreas Landa (IF Frøy)
Kristian Forbord (Amore&Vita)
Elias Spikseth (Grenland SK)
Christian Hannestad (Ringerikes SK)
Phan Åge Haugård (Asker CK)
Jon Einar Bergsland (Grenland SK)
Vegard Nyhus (IK Hero)
Ola Haug (Tønsberg CK)