MajaTeknobygg har ikke overtatt Grunnarbeid

MajaTeknobygg AS signerte 14. november en avtale med Grunnarbeid Holding AS om kjøp av 100 prosent av Grunnarbeid AS og Grunnarbeid Maskin og Utstyr AS. Aksjeoverdragelsen skulle vært gjennomført 5. januar, men ble ikke sluttført som planlagt.

– Vi skulle ha closing med aksjeoverdragelse 5. januar. Det er selvsagt en del forbehold og forutsetninger som ligger til grunn i en slik avtale, som selgende part må dokumentere at er på plass. Vi har funnet 2-3 større avvik i gjennomgangen som er gjort av Grunnarbeid. De avvikene må tettes før vi kan overta selskapet, sier konsernsjef Svein O. Berg i MajaTeknobygg til Byggeindustrien.

Ledelsen og eierne i Grunnarbeid er nå i forhandlinger med banken for å unngå at man må slå selskapet konkurs.

Berg peker på at det er relativt store avvik de har avdekket i gjennomgangen, som de har brukt mye tid på. Grunnarbeid er involvert i en rekke prosjekter, og det skal være i enkelte av disse prosjektene man har oppdaget avvik.

- Nå jobber Grunnarbeid med å finne en løsning, og i den prosessen skal de få ro, sier Berg, som peker på at MajaTeknobygg i denne saken har opptrådt etter boka.

Han ønsker ikke å spekulere videre i om oppkjøpet kommer til å bli gjennomført eller ikke.