Anlegg Øst ber om frivillig akkord

Maskinentreprenøren Anlegg Øst sliter økonomisk og har bedt 200 kreditorer om å gå med på frivillig akkord for å redde selskapet.

Anlegg Øst har vokst mye de siste årene. Fra en omsetning på 66 millioner kroner i 2006 til 224 millioner kroner to år etter. I 2009 og 2010 har selskapet omsatt for i overkant av 170 millioner kroner begge år. De siste kjente årsregnskapene viser et positivt driftsresultat frem til 2010 da selskapet fikk et negativt resultat på 6,2 millioner kroner.

Gudbrandsdølen Dagningen melder at selskapet i løpet av 2011 har opparbeidet seg en negativ egenkapital på 15 millioner kroner.

Samme avis skriver at entreprenøren ikke har klart å innfri sine forpliktelser til sin bankforbindelse Sparebank1 Gudbrandsdal, og at de nå har sagt nei til ytterligere kreditt. Dette har ført til en betalingsstopp i Anlegg Øst, som også gjelder eldre gjeld.

Anlegg Øst skylder rundt 200 leverandører 32 millioner kroner. Det er disse kreditorene som nå får valget mellom en frivillig akkord hvor de får 50.000 pluss 25 prosent av overskytende hovedstol. Svarfristen på akkorden er satt til 20. januar.

Styreleder Lars Harald Rylandsholm i Anlegg Øst sier til Byggeindustrien at det er for tidlig å si om selskapet kommer i havn med akkorden.

- Vi må velge mellom å inngå frivillig akkord eller å begjære selskapet konkurs. Banken har pant i selskapets aktiva, slik at ved en konkurs vil det ikke være aktiva til dekning for øvrige kreditorer, sier samme mann til GD.

Styrelederen sier at de økonomiske problemene skyldes et større tapsprosjekt, men vil ikke si hvilket. Anlegg Øst er underentreprenør på E6-prosjektet Øyer-Tretten. GD melder at enkelte leverandører allerede har hentet utstyret sitt fra det prosjektet i frykt for at det skal bli en del av boet.

Anlegg Øst har 75 ansatte.