- En god avgjørelse for Dibk

- Jeg er helt sikker på at flyttingen til Gjøvik er rett og at det er en god avgjørelse for Direktoratet for byggkvalitet.

Fakta

Regjeringen besluttet i november 2010 å flytte Statens bygningstekniske etats avdeling for sentral godkjenning fra Oslo til Gjøvik. Avdelingen på Gjøvik flyttet inn i midlertidige lokaler i september 2011 og var fullt operativ i nye lokaler fra 1.januar 2012. Fra nyttår skiftet etaten navn til Direktoratet for byggkvalitet. Avdelingen for sentral godkjenning har 20 ansatte hvorav fire kommer fra den opprinnelige avdelingen i Oslo.

 

Det sa kommunal- og regionalminister Liv Signe Navarsete da hun mandag åpnet Direktoratet for byggkvalitet avdeling for sentral godkjenning på Gjøvik.

Statsråden er veldig fornøyd med hvordan Direktoratet for byggkvalitet (Dibk) har løst utfordringer knyttet til flytteprosessen og hun skryter av hvordan flyttevedtaket har blitt mottatt på Gjøvik.

- Det er mye planlegging og arbeid bak en slik flytting. Dibk har gjort en strålende jobb. Jeg har også sett at vi har møtt bare velvilje fra næringsliv, fra kommune og ifra befolkningen på Gjøvik. Det har ikke manglet på tilbud i forhold til lokaler og det har strømt på med kvalifiserte søkere til stillingene, sa Navarsete.

Avdeling for sentral godkjenning er, etter noen måneder i midlertidig lokaler, på plass i nyoppussede arealer midt i Gjøvik sentrum. Avdelingen har 20 ansatte hvorav fire kommer fra den opprinnelige avdelingen i Oslo.

Avdelingsdirektør Steinar Fretheim styrer den nye avdelingen på Gjøvik. Han er glad de nå er mål med flytteprosessen og at driften er oppe og går for fullt.

- Dagen i dag er en begivenhetsrik dag for oss alle. Vi har en finaledag i forhold til flyttevedtaket som ble gjort høsten 2010, vi har fått en ny statlig etablering på denne siden av Mjøsa, vi har fått en ny og attraktiv arbeidsgiver på Gjøvik, vi har fått flotte lokaler og ikke minst så har vi en gjeng med energirike nyansatte medarbeidere som på kort tid har prestert veldig bra, sa avdelingsdirektøren under åpningsarrangementet.