Krapp sving kan gi to nye bruer

Langangsbrua er ikke dimensjonert for en fartsgrense på 100 km/t. Nå vurderer Statens vegvesen om de må sette opp to nye bruer for å utvide til firefeltsvei mellom Langangen og Porsgrunn.

Til høsten skal den nye firefeltsveien på E18 mellom Sky og Langangen stå klar, og Statens vegvesen arbeider allerede med planer for fire felt sørver i forlengelsen av den nye veien.

Den nye veien slutter der Langangsbrua begynner, men nå viser det seg at denne brua ikke er dimensjonert for en hastighet på 100 km/t. Det vil si en av svingene på brua er for krapp for den fartsgrensen. Dette er et problem fordi Statens vegvesen ønsker å ha samme fartsgrense over en lang strekning, skriver Aftenposten.

Resultatet blir enten at man setter ned fartsgrensen på den gamle brua, eller at man bygger to nye bruer ved siden av den eksisterende.

-  Spørsmålet vi må stille, er om vi kan akseptere at hastigheten settes ned for å redusere investeringen. Alternativet er at vi prioriterer lik hastighet og bygger to nye broer. Da vil vi også få en omkjøringsvei som vi kan bruke når det oppstår problemer, sier prosjektleder Roar Gärtner i Statens vegvesen til Aftenposten.

Han forteller at det vil koste 260 millioner kroner å bygge to bruer, mens en vil koste 175 millioner kroner.