GK leverer til Høgskulen i Sogndal

GK ble valgt som koordinater for tekniske leveranser på Høgskulen i Sogndal.

Statsbygg er byggherre for det nye sentralbygget ved Høgskulen i Sogn og Fjordane i Sogndal. GK vant i mai 2011 kontrakten K-501 Automasjon på Høgskulen i Sogndal, og ble derigjennom valgt som teknisk koordinator for tekniske leveranser knyttet til SD-anlegg.Noen av de viktigste oppgavene knyttet til denne funksjonen er:

Avklare grensesnitt mellom leverandører. Dette innebærer stor grad av kontakt med entreprenører for andre tekniske fag, og at en skaffer seg god oversikt over alle tekniske leveranser.Tverrfaglige tester skal koordineres og dokumenteres. Sørge for at avvik blir fulgt opp og rettet.Koordinator for sluttester og prøvedriftperiode. Organisere kontroller/tester/justeringer, og sørge for retting av eventuelle avvik.

Det er valgt en løsning basert på Honeywell Flacon (XLweb) undersentraler, og Lynx romkontrollere. I tillegg leveres det Honeywell Hawk’er for integrering av Modbus og M-bus baserte energimålere.

Det er også gitt en opsjon på utskifting av automatikk på et eksisterende bygg. Dette vil eventuelt bli kontrakts ført i 2012.

Knut Arild Flatjord, Distriktssjef i GK, sier at prosjektet blir gjennomført av GKs byggautomasjonsavdeling i Førde, med tillegg av lokal hjelp fra GKs avdeling i Sogndal.