Pakker inn huset i byggeperioden

For å unngå unødig tidsavbrudd på grunn av tunge pressenninger, måking og været, har Rune Thoresen i Grimstad pakket inn hele byggeprosjektet med krympeplast.

Et tømmerhus fra 1860 totalrenoveres og skal få et tilbygg. Et reisverk over hele byggeplassen er tildekket med krympeplast av kraftig industrikvalitet. Dette gir en helt vind- og regntett tildekking som sitter stramt som et trommeskinn. For å sikre god utlufting og tilgang er det også påmontert ventiler og flere dører.

- Økonomisk gir denne løsningen stor gevinst. Materialkostnadene for krympeplast er lav og byggearbeidene kan pågå uten opphold grunnet nedbør, rydding av snø og flytting og utbedring av flagrende presenninger. Arbeidsmiljøet blir også sikrere og gir et godt og effektivt arbeidsmiljø, heter det i en melding fra leverandøren.

Utnyttelse av krympeplast i industrikvalitet innen bygg- og anleggsindustrien er nytt i Norge, men har i mange år vært en vanlig metode for tildekking i f. eks. England og USA. Der benyttes krympeplast i både små og store byggeprosjekt og som tildekking av store stillingsverk på hele bygninger.

Alfa Solution i Grimstad er importør av ulike kvaliteter krympeplast til Skandinavia. Denne plasttypen benyttes allerede i flere ulike bransjer i Norge som for eksempel båt/marine, offshorebaser, betong og transport.